 
 
  
Milde, ovnstegte gulerodsbøffer med fin mandelsmag er dejlige at servere som en vegetarisk hovedret. Disse gulerodsbøffer er både
mættende og supersunde.
• Ved at stege i ovnen sparer man meget fedtstof. 
Forberedelse 45 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner 
 
# Ingredienser
2 skiver daggammelt hvidt brød 
500 g gulerødder 
2 cm frisk ingefær 
100 g mandelflager 
1 løg 
1 spsk solsikke- eller rapsolie 
4 æg 
½-1 tsk salt 
⅛ tsk
peber 
evt. 1-2 spsk rasp eller havregryn 
 
KARRYCREME: 
250 g kvark 
3-4 spsk mineralvand 
½ bundt purløg 
¼ tsk salt 
1 tsk karry 
 
* Tilberedning
1. Tern brødet og lad det trække i 1½ dl lunkent vand. 
Skræl gulerødderne og riv dem groft. 
 
2. Skræl ingefæren og riv den fint. 
Rist mandelflagerne på en tør pande. 
Hæld gulerødder, ingefær og mandler i en skål. 
Varm ovnen til 225 °C. 
 
3. Pil løget og hak det fint. 
Steg det mørt og blankt i olien. 
Lad løget svale af og rør det i gulerodsblandingen 
sammen med æggene. 
Pres vandet af brødterningerne og rør dem i blandingen. 
Smag til med salt og peber. 
Tilsæt evt. lidt rasp eller havregryn. 
 
4. Form massen til bøffer og læg dem på en bageplade med
bagepapir. 
Bag i ovnen ca. 20 min. 
 
5. Rør kvarken blød med mineralvandet. 
Skyl og hak purløget og rør det i kvarkcremen. 
Smag til med salt og karry. 
Anret bøfferne på et fad og byd karrycremen til. 
 
Gulerodsbøffer med karrycreme: 
Pr. portion: Energi: Kcal 412 = kj 1730 
Kulhydrat 26 g Protein 23 g Fedt 24 g (52%) Fibre 6 g 
 
Tips:
 
 
Massen til bøfferne skal være formbar og 
må ikke være for blød i konsistensen. 
Stabiliser evt. massen med lidt rasp eller 
havregryn. 
 
 
Tilbered karrycremen i god tid før serveringen. 
Så får karrysmagen tid til at folde sig rigtigt 
ud i cremen. 
 
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..