Logo

Hjemmelavet spinatpasta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hjemmelavet spinatpasta

 
Hjemmelavet spinatpasta smager fantastisk – særligt hvis den spises med en hjemmelavet sauce. Den flotteste pasta fås med en pastamaskine.



Til 4 personer. Tilberedningstiden for hjemmelavet spinatpasta er cirka to timer. Heraf er cirka 45 minutter arbejdstid.

 
# Ingredienser til hjemmelavet spinatpasta:
150 g frisk spinat eller 100 g hel frosset spinat
300 g durumhvede (ca. 5 dl)
2 æg
½ tsk groft salt
1 spsk olie
*

 
Sådan laver du hjemmelavet pasta med spinat:
Som det første skal stilkene fjernes fra spinaten og spinaten skal skylles.
Imens sættes vand til at koge i en gryde. Når vandet koger tilsættes spinat.
Spinaten skal koges i cirka to minutter.
Hæld så spinaten i en sigte.

 
Hvis du bruger frosset optøet spinat skal det dog ikke koges.

 
Pres alt vandet ud af spinaten og bland det med melet.
Læg ”spinatmelet” i en bunke på bordet eller i en skål.
Lav en fordybning i midten af melet.
Slå æggene ud i melet og tilsæt så salt og olie.
Pisk æg, salt og olien sammen med en gaffel.
Pisk melet i æggemassen lidt af gangen fra indersiden af bunken.
Ælt så dejen grundig til den ser glat og ensartet ud.
Når den ønskede konsistens er opnået skal dejen hvilke i en plasticpose i køleskabet i minimum en time – gerne længere.

 
Efter en time tages dejen ud af køleskabet og deles i to til tre mindre portioner.
De to/tre portioner rulles ud på et meldrysset bord med en kagerulle.
Det er lettest at få dejen tynd ved at rulle den flere gange igennem en pastamaskine til den når den ønskede tykkelse.
Lad herefter pastapladerne hvile lidt inden du skærer dem ud.
Læg dem for eksempel på et klæde eller hæng dem til tørre over for eksempel et rent kostskaft.
Inden pastaen servers koges den.

 
Tips til hjemmelavet spinatpasta:
Brug gerne en pastamaskine for at få den perfekte tykkelse på din pasta.
Den flotte spinatpasta kan serveres med en simpel med lækker tomatsauce.
Se vores opskrift på tomatsauce her.

 
Hvis du ikke bryder dig om spinat kan du i stedet prøve at lave helt almindelig hjemmelavet pasta. Se opskriften på hjemmelavet pasta her.
Velbekomme, og god fornøjelse med din hjemmelavede spinatpasta.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 10.227 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her