 
 
   
Aftensmad Hovedret Arbejdstid: 40 min. Kogetid: 2½-3 timer. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 6 personer 
   
# Ingredienser
til Hvidkålssuppe:
1½ kg oksetværreb evt. et kalve- eller okseskankeben 
2½ l vand 
10 hele peberkorn 
2 spsk salt 
 
Endvidere:
½ hvidkålshoved (ca ½ kg) 
½ lille selleri (ca 250 g) 
2-3 porrer 
2-3 gulerødder 
3-4 kartofler 
Suppevisk:
1 porretop 
1 selleritop 
1 bdt persille 
*
Sådan laves Hvidkålssuppe:
1. Kom oksetværrebet og evt. skankeben i en stor gryde med
vandet. Bring det i kog. 
Skum suppen og tilsæt peberkorn, salt og suppevisk. 
Lad det koge ved svag varme under låg i ca 2 timer. 
 
2. Gør imens grønsagerne i stand. 
Fjern de yderste grove blade på hvidkålen, del den i kvarte,
fjern stokken og snit kålen groft. 
Skræl sellerien og skær den i tern. 
Fjern de yderste grove blade og skær porrerne i brede ringe
eller centimeterstore stykker. 
Skræl gulerødder og kartofler og skær dem i terninger. 
 
3. Tag suppen fra varmen og lad den stå, til fedtet har
samlet sig foroven. 
Skum det af. 
Varm atter suppen til kogepunktet og kom de ituskårne
grønsager i gryden. 
Lad suppen koge i yderligere ca 45 min., til alt er meget
mørt. 
 
4. Tag oksekød (skankeben) og suppevisk op og smag suppen
endeligt til med salt.
Træk benene ud af tværrebet, skær det i skiver og server det
til den rygende varme suppe. 
Server suppen med groft brød, sennep og eventuelt høvlet
peberrod. 
 
Tips: Et stykke god medisterpølse kan koges med i
suppen det sidste kvarter og serveres til udskåret i portionsstykker. 
I stedet for oksetværreb kan suppen koges på letsaltet
kogeflæsk, (nakke)kam eller skank. 
Grønsagerne kan varieres med pastinak og persillerod. 
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Hvidkål
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------