
 
Dejlig, kold suppe med agurker. Nem og lækker forret til
middagsselskabet. En iskold agurkesuppe er dejlig læskende på en varm dag, Klik
her og se opskriften.
Til 4 personer. Tilberedningstid: 20 min. Køletid: mindst 2
timer 
 
# Ingredienser
2 salatagurker 
1 liter hønsekødsuppe, evt. bouillon af terning 
20 g smør 
1 løg 
100 g friske champignon 
salt, peber fra kværn 
purløg eller mynte
 
* Fremgangsmåde
1. Skær agurkerne over på den lange led. Skrab kernerne ud. 
Skær grønsagen ud i skiver. 
 
2. Bring suppen i kog i en gryde. 
Hæld agurkerne i og lad dem simre i 5 min. 
 
3. Smelt smørret på en pande og svits det finthakkede løg et
par minutter. 
Tilsæt de rensede, finthakkede champignon. 
Drys med salt og peber og kom løg og champignon i suppen. 
Lad det simre et par minutter. 
 
4. Køl suppen helt af. Smag den til. 
Serveres meget kold med et drys af purløg. 
 
INFO: Agurkesuppe er en traditionel polsk og litauisk suppe.
Der laves den af sure, saltede agurker og kartoffel. Lejlighedsvis erstattes
ris med kartoflerne. En lignende suppe er også almindelig i Ukraine og Ukraine,
hvor den er kendt som rassolnik.
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
 
Se alle opskrifter på suppe HER 
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.