Logo

Majs, stuvede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Majs, stuvede 

 
Tilbehør. Arbejdstid: 10 min. Kogetid: 6-7 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer.

 
# Ingredienser til Majs, stuvede
3-4 majskolber eller 250- majskorn (frosne eller fra dåse)
2,5 dl mælk
½ tsk salt


Smørbolle:
25 g smør
hvedemel (ca 2½ spsk)
*
Sådan laves Majs, stuvede
1. Friske majs skal skæres fri af kolben, tættest muligt på denne, med en skarp kniv.

 
2. Bring mælken i kog i en tykbundet gryde.
Tilsæt majskornene og bring atter mælken i kog, og kog majskornene ved svag varme.
Frosne majskorn skal koge ca 5 min, friske eller dåsemajs kun 2-3 min.

 
3. Gnid smør og hvedemel sammen til en smørbolle og rør den i den kogende mælk.
Kog stuvningen igennem og smag til med salt.

 
Tips: Da majs er en »sød« grønsag, egner den sig specielt godt sammen med salt mad, fx Hamburgerryg, Bayonneskinke og anden saltet mad.
Kog ikke friske majskorn for længe, så bliver de for faste og tørre. »Mælken« i majskornene skal bare netop stivne.

 

Se alle de bedste opskrifter med Majs

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.427 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Drikke
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her