Frist din familie med både soltørrede og solmodne tomater i en lækker tærtebund af udrullet butterdej.
Forberedelse 25 min. Tilberedning 40 min. 4-6 portioner
# Ingredienser
1 stor plade frossen butterdej (225 g)
TIL FYLDET:
100 g soltørrede tomater
2½ dl kogende vand
3 (400 g) løg
knapt 3 spsk olie
¼ tsk salt og ¼ tsk peber
2 store solmodne tomater
12 store sorte oliven
1 spsk hakket frisk oregano
(eller 1 tsk tørret)
* Tilberedning
1. Varm ovnen til 200 °C. Optø butterdejen.
Beklæd en 23 cm stor tærteform med dejen.
Dæk dejen med strimler afbagepapir og hold
kanten fast med sammenrullet alufolie.
Forbag tærtebunden 10-15 min.
Fjern papir og folie.
2. Læg de soltørrede tomater i en skål og hæld
2 dl kogende vand over.
Lad dem trække i ca. 10 min.
Pil og hak løgene.
3. Opvarm olien ved jævn varme på en stor pande.
Kom løgene på, læg låg på og lad det stege i 3 min,
ryst panden nu og da.
Sænk varmen og lad løgene stege under låg i 6 min,
eller til de er møre.
4. Lad de udblødte tomater dryppe af og hak dem fint.
Læg tomaterne ned til løgene og krydr med salt og peber.
Bland det og bred blandingen ud i tærtebunden.
Skyl de friske tomater og skær dem i cm-tykke skiver og
dæk tomat- og løgblandingen med dem.
Læg oliven langs kanten, pensl tomatskiverne med olie og
drys med oregano.
5. Bag i 30 min., til tærtebunden er gennembagt.
Server straks.
Oliven- og tomattærte:
Pr. portion: Energi: Kcal 299 = kj 1255
Kulhydrat 27 g Protein 5 g Fedt 19 g (57%) Fibre 6 g
• Tomater indeholder betakarotin.
• Oliven og olie indeholder meget enkeltumættet fedt.
Tips:
Læg den frosne dej på en rist i 5-10 min.
Lad indpakningsplasten (plastfolien) sidde på som
støtte under optøningen.
Det er let at skære tomater i ensartede skiver med
en savtakket brødkniv.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..