Logo

Pommes frites i ovn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pommes frites i ovn

 
Pommes frites i ovn er et sundere alternativ end de friturestegte pommes frites. Nemt og godt. Disse fritter med groft salt bliver både sprøde og meget smagfulde. Det er 3F - Fine French Fries
Bagetid for pommes frites i ovn: ca 45 minutter ved 200 °C varmluft

 
# Ingredienser til pommes frites i ovn:
6 store bagekartofler
0,5 dl olie
1 spsk groft salt, gerne havsalt
2 spsk eddike
evt. lidt rosmarin eller andre krydderier
*
Sådan laver du pommes frites i ovn:
Skær siderne af bagekartoflerne (der må gerne sidde lidt skræl tilbage i de runde hjørner), og skær kartoflerne i stænger på langs. Jeg plejer at skære dem i tre lag, som jeg så deler i tre – hvilket giver ni stænger af hver kartoffel.
Læg stængerne i en skål eller gryde med iskoldt vand, og lad dem stå der i et par timer.
Tilsæt 2 spsk almindelig eddike til vandet.
Har du mindre tid er det også ok, men helst i mindst 30 minutter.
Læg så kartoffelstængerne op på et rent viskestykke, og tør dem godt.
Der må ikke være vand tilbage!

 
Kom så stængerne i en skål, og bland med olie og groft salt.
Kom også gerne lidt rosmarin ved.
Vend dem rundt med fingrene, så alle ingredienserne bliver blandt godt sammen.
Læg så kartoffelstængerne på en bageplade med bagepapir – de må ikke røre hinanden, for så bliver de ikke sprøde!
Bag dine fritter ved 200 °C varmluft midt i ovnen i ca 45 minutter.
Hver gang der er for meget damp i ovnen skal ovnlugen åbnes kortvarigt så dampen kan komme ud
Tag dine pomfrits ud af ovnen når de har den farve du bedst kan lide.
Drys med salt efter dine præferencer og server straks med en god dip.
 
Sæson
Der er sæson for pommes frites hele året! Især hvis du spørger dine børn!

 
Tips og tricks
Du kan vælge at lave dine pommes frites med eller uden skræl. Laver du dem med skræl skal kartoflerne selvfølgelig skrubbes grundigt.

 
Bagetid er vejledende, idet den afhænger både af størrelsen på dine pommes frites, kartoffelsort og dine personlige pommes frites præferencer. Nogle kan lide deres pommes frites lysebrune, andre vil gerne have dem endnu mere sprødstegte. Hold godt øje og tag dine pommes frites ud af ovnen når de er som du kan lide dem.

 
Der er en grund til alle de forskellige elementer i opskriften: Kartoflerne lægges i vand for at fjerne noget af stivelsen.

 
De forkoges i vand med lidt eddike for at blive tilberedt i midten, sådan at man undgår at de færdige pommes frites er brændte udenpå og hårde indeni. Eddiken er med til at forhindre at kartoflerne koger ud.

 
Kartoflerne skal dampe grundigt af, da de ellers vil koge i egen damp inde i ovnen. Af samme grund er det en dårlig ide at lægge varme kartofler i en plastik pose med olie sådan som nogle opskrifter foreslår. Ligger de der for længe vil de ende med at blive bløde. Vil du have dine kartofler liggende klar i en pose skal de være helt kolde inden du putter dem i posen.

 
Bag gerne dine pommes frites på en bagerist og ved varmluft. Det sikre at de bliver sprøde over det hele. Du kan også bage dem på en bageplade, men så er det en god ide at sikre sig at de ikke ligger for tæt og at vende dem ca halvvejs i bagetiden.

 
Hjemmelavede pommes frites kan krydres lige som man har lyst til. Klassisk krydres kun med salt, men du kan krydre med alt fra pommes frites krydderi til tørrede krydderurter og chili.

 
Har du travlt, kan du vælge at skylle kartoflerne i stedet for at lade dem stå i blød. Du kan også spare tid på at forkoge kartoflerne kortvarigt i mikroovn i stedet for i vand med eddike. Jeg har på travle dage gjort begge dele. Nogle gange med super resultat, andre gange med mindre perfekt resultat. Har jeg travlt vælger jeg ofte at lave en anden type kartofler i stedet.

 
HVOR STAMMER OPSKRIFTEN FRA
Pommes frites betyder stegte kartofler på fransk, men der er ikke enighed om hvem der har opfundet de verdensberømte kartofler, idet nogle mener at de stammer fra Belgien eller Tyskland.

 
Det er et faktum at pomfritter, french fries eller pommes frites har vundet udbredelse over hele verden gennem fastfood kæderne. Her er små tips og tricks som jeg gennem årene har læst forskellige steder. Både på danske og internationale blogs og i kogebøger. Jeg har afprøvet alle disse tricks (og mange flere end dem) og er nået frem til denne metode.

 
HVAD GØR DU MED RESTERNE
Pommes frites er bedst helt frisklavede.

 
KOM PÅ FORKANT
Du kan sagtens komme på forkant med de hjemmelavede pommes frites. Kartoffelbådene har fx kun godt af at stå i det kolde vand i et par timer. 

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.997 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Kan man spise varme hveder uden at have fri?



Effektiv reklame - klik her