Logo

Røde kartofler med skræl

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Røde kartofler med skræl

 
Røde kartofler er sundere end almindelige kartofler, fordi der væsentlig flere fibre i dem. Alligevel skal du passe på, at du ikke spiser for mange af dem, hvis du er på slankekur. De indeholder nemlig flere kulhydrater end almindelige kartofler, det er derfor de er søde.
I virkeligheden er det ikke rigtigt en kartoffel, men minder mere om en pastinak. Alligevel er den blevet populær som er erstatning af kartofler i nogle retter. Røde kartofler er søde kartofler, og hedder i virkeligheden batat.
Giver 6 portioner

 
# Ingredienser
900 g røde kartofler
20 g hvedemel
60 g smør
salt, peber og paprika
30 cl mælk
Friske timiankviste til pyntning.

 
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til 180 °C.
For at tilberede kartoflerne, skrubbes kartoflerne under rindende vand med en blød grønsagsbørste; skyl dem godt.
Skær kartoflerne i 6 mm skiver med kokkekniven.
Læg skiverne på bagepapir og strø med mel; vend dem forsigtigt så det dækker.

 
2. Smør et ovnfast fad (ca 23 cm i diameter) med 15 g smør.
Placer 1/3 af kartoflerne i fadet; strø med salt, peber og paprika.
Fordel smørklatter over svarende til 15 g smør. Gentag lagene to gange.

 
3. Varm mælken i en lille kasserolle over mellem varme indtil det er varme.
Det må ikke koge.
Hæld det over kartoflerne; strø med salt, peber og paprika for at give smag.
Læg låg på eller dæk til med folie.

 
4. Bages i 35 min.
Tag låget eller folien af; bages i yderligere 20 min eller indtil kartoflerne er gaffel-møre.
Pynt hvis det ønskes. Serveres straks.


Røde kartofler med skræl 
Trin 1: Skær kartoflerne i 6 mm skiver.


Røde kartofler med skræl 

Trin 2: Læg kartoflerne lagvis i det ovnfaste fad.


Røde kartofler med skræl 

Trin 3: Hæld mælk over kartoflerne.

 
INFO: Kartofler er tilgængelige hele året. Se efter faste, til dels glatte, rene og velformede kartofler. Undgå kartofler som er indtørrede, spirende eller har grønne farver.


Røde kartofler: Sorten Røde kartofler har rød skræl og hvidt kød med røde marmoreringer.
Skal altid koges eller bages med skræl, da den ellers mister farven.

 
Alle kartofler opbevares uvaskede på et koldt, mørkt og tørt sted ved ca 5 °C, og der skal være frostfrit, i op til 3 uger. Må ikke fryses fordi stivelsen så vil blive til sukker.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kartofler

 

Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 8.864 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her