 
 
Grønsager er sund mad,
som vi burde spise noget mere af. Her er en god gryde uden kød. Det kan bruges med
en tomatsalat til - eller som tilbehør sammen med kold skinke eller en rest kød.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca ½ time. Ikke særlig fryseegnet 
 
# Ingredienser
500 g frisk hel
spinat eller 
250 g frossen hel
spinat 
20 g smør/margarine 
1 blomkålshoved 
3 dl bouillon (af
terning) 
1 spsk maizenamel 
1 dl fløde 
50 g reven ost 
muskatnød 
 
* Fremgangsmåde
1. Skyl den friske
spinat (den frosne skal være næsten optøet). 
Svits den i smør i en gryde. 
 
2. Skær stokken af
blomkålen og del den i små buketter. 
 
3. Hæld bouillon i
gryden og bring den i kog. 
Læg blomkålen i og
lad den koge i 5 min. 
 
4. Rør maizenamelet
ud i fløden, der røres i bouillonen. 
Lad saucen koge et
øjeblik, til den jævner. 
 
5. Rør forsigtigt
osten i retten og smag den til med lidt reven muskatnød. 
 
6. Server grovbrød
til og server retten med en tomatsalat til - eller sammen med kold skinke eller
en rest kød. 
