 
 
   
Ribben ser flotte ud på tallerkenen, og lækre er de også. Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Forberedelsestid: 10 min. Tilberedningstid: 35 min.
Kuverter: 4 
 
# Ingredienser
1,8 dl teriyakisauce 
1,8 dl ingefærvin (evt sherry)
2 spsk chili-hvidløgssauce 
0,8 dl brun farin 
1,2 kg lammeribben (se variation nedenfor)
serveres med årstidens dampede grønsager 
 
* Tilberedning
1. Forvarm ovnen til 210 °C. 
Hæld teriyakisauce, ingefærvin, chili-hvidløgssauce og brun
farin i en stor kasserolle. 
Rør i det ved lav varme, indtil sukkeret er opløst, og
blandingen når kogepunktet. 
 
2. Læg ribbenene i. Lad det småkoge under låg i 5 min. 
Læg ribbenene over i et dybt ildfast fad med den varme
marinade og steg dem i ovnen i 25 min, eller indtil de er møre. 
Server dem med årstidens dampede grønsager. 
 
Variation 
Ribben er velegnede til grillstegning. Grill dem i 10-15 min
(vendes en gang) på en grillpande. 
2 tsk hakket chili på flaske og 2 fed knuste hvidløg kan
bruges i stedet for chilihvidløgsauce. 
Man kan også bruge okse- og svineribben i stedet for lam.
 
Prøv sammen med:
Forret: Spaghettini
med kammuslinger og chili
Dessert: Marengskage
med appelsinlikør
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.