
 
Mættende og cremet grøn suppe er en lækker og nem suppe af brøndkarse
eller feldsalat og frisk spinat. Nem, sund og billig hverdagsmad, som også
børnene vil elske.
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 25 min. 
 
# Ingredienser
2 bdt brøndkarse eller 100 g feldsalat 
250 g frisk spinat 
1 bdt tynde forårsløg 
1 kvist rosmarin eller timian 
1-2 kviste persille 
8 dl hønsekødsuppe, evt. bouillon af terning 
1½ tsk maizenamel 
2 dl piskefløde 
1 citron 
salt, peber fra kværn 
 
* Fremgangsmåde
1. Skyl brøndkarse og spinat; fjern de groveste ribber fra
spinaten. 
Skær roden af forårsløgene og snit dem i tykke skiver. 
 
2. Læg karse, løg og spinat i en stor gryde sammen med
rosmarin eller timian og et par kviste persille. 
Hæld den kogende suppe over. 
Bring den i kog og lad den simre under låg i 20 min. 
Lad den køle lidt af. 
 
3. Kør suppen til mos i en blender. 
Hæld den tilbage i gryden. 
 
4. Rør maizenamelet med fløden og hæld det i suppen, der
varmes op, mens den jævner. 
 
5. Skær midterstykket af citronen i tynde skiver, så mange
som der er personer. 
Pres saften ud af de to endestykker, direkte ned i suppen. 
Smag den til. 
 
6. Suppen serveres i dybe tallerkener med en citronskive
flydende ovenpå. 
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
 
Se alle opskrifter på suppe HER 
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.