Grundopskrift. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: ca 1½ time. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
# Ingredienser
til Urtebouillon
1 løg
1 gulerod
2 persillerødder eller pastinakker eller 1 af hver
2 porretoppe
3 hele peberkorn
1 l vand (evt. heraf 2 dl hvidvin)
*
Sådan laves Urtebouillon
1. Pil og skiv løget.
Skræl guleroden og persillerødder eller pastinakker og skær
rødderne i skiver.
2. Kom grønsagerne i en gryde sammen med porretoppe og
peberkorn.
Tilsæt vand og evt. hvidvin.
3. Bring det langsomt i kog og kog bouillonen under låg ved
svag varme ca 1½ time.
4. Si urtebouillonen og lad den blive kold. Den holder 3-4
dage i køleskabet.
Vent med at tilsætte salt, til bouillonen skal bruges.
Tips: Brug urtebouillon i forskellige grønsagsretter,
fx Grønsagscoulis
eller Grønsager,
marinerede. Eller som basis for grønsagssupper.
Kan fryses. Holdbarhed: 6 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Bouillon
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------