Frokost Tilbehør. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca 45 min. Middelsvær at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Urtefarserede kartofler
8 bagekartofler (a 150 g)
Urtefars:
1 gulerod
1 båd selleri
½ persillerod
2 skalotteløg
1 æggeblomme
¼ dl piskefløde
salt og peber
40 g smør
½ citron, saften af
¾ dl olie
smør til fadet
Udstikkejern
Sprøjtepose med glat tylle
Ovnfast fad
*
Sådan laves Urtefarserede kartofler
1. Skræl gulerod, selleri og persillerod. Pil løgene.
Hak grønsagerne meget fint, fx gennem en kødhakker.
2. Smelt smørret i en gryde og tilsæt citronsaften.
Damp grønsagerne heri, ved svag varme, til væden er dampet
helt væk.
Krydr med salt og peber.
3. Tag grønsagsblandingen fra varmen og lad den køle af.
4. Skræl kartoflerne og skær lidt af enderne.
5. Sæt kartoflerne på højkant og udstik dem med
udstikkejernet.
Læg dem i koldt vand, så de ikke mørkner.
6. Tag kartoflerne op og tør dem godt i et klæde.
Brun dem på alle sider i olie.
Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
7. Rør æggeblomme og fløde sammen og vend det i den afkølede
grønsagsblanding.
Sæt ovnen på 200 °C.
8. Kom urtefarsen i en sprøjtepose med glat tylle.
Sæt kartoflerne på højkant og fyld hver enkelt.
9. Læg kartoflerne i et smørsmurt, ovnfast fad.
Sørg for, at enderne støder mod hinanden, så fyldet ikke
flyder ud.
Drys kartoflerne med salt og peber og sæt fadet i ovnen ca
45 min, til kartoflerne er møre.
Server straks.
Tips: Server de urtefarserede kartofler som
selvstændig grønsagsret og fx med en grøn salat eller smørdampede rosenkål til.
Eller server dem til kød-, fiske- eller fjerkræretter.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------