Logo

Bulgur

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bulgur

 

Bulgur kan bruges som alternativ til ris eller i salater, supper eller lignende. Bulgur er dampede, afskallede, knækkede og tørrede kerner af hvedearter, men oftest af durumhvede. Bulgur stammer fra det mellemøstlige køkken. Bulgur er velegnet i farsretter, pasta, salater, brød eller som erstatning for ris og kartofler.

4 personer. Tilberedningstiden for bulguren er ca 20 minutter. Heraf er arbejdstiden ca 5 minutter.

 

# Ingredienser til Bulgur:

6 dl vand

½ tsk groft salt

4 dl bulgur (ca 300 gram).

*

 

Sådan laver du bulgur

Hæld vandet i en gryde og bring vandet i kog.

Når vandet koger, tilsættes salt og bulguren.

Fjern gryden fra varmen og lad bulguren stå i 15 minutter eller til alt vand er opsuget.

Omrør og smag til med salt.

Så er burguren klar til servering.

 

Tips til bulgur

Bulgur indeholder 7,7 gram kostfibre pr 100 gram. samtidig indeholder den blandt andet vitaminerne E og B og mineralerne kalium, magnesium, fosfor, jern, zink, jod og selen.

Bulguren store vitamin og mineralrigdom gør det oplagt som alternativt til ris, pasta eller kartofler.

Vær dog opmærksom på, at det primært består af kulhydrater, så du bør tænke lidt protein ind i retter med det som tilbehør.

 du kan læse meget mere om bulguren bestanddele her.

 

Bulgur kan også bruges som alternativ til ris. Brug fx i supper eller til gryderetter. Eller brug det i en salat.

 

Se vores forslag til en lækker bulgursalat her. Salaten smager også godt dagen efter kold. Det er altså et lækkert alternativ til madpakken, hvis du laver en større portion. Mulighederne er mange.

Så mangler du lidt adspredelse i din madlavning, så prøv at tænke det ind i stedet for ris, pasta eller kartofler. Det vil med sikkerhed været et hit til mange retter.

Velbekomme, og god fornøjelse.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 356 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bulgursalat med aspargesBulgur er dampede, afskallede, knækkede og tørrede kerner af hvede eller durumhvede og...
• Bulgursalat med grønsager og fetaBulgursalat er en fantastisk lækker Tabouleh med krydderurter og virkelig god smag -...
• Bulgursalat med pæreBulgur er basis i denne dejlige fyldige salat. Nyd den som tilbehør eller i en boks i...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os