Logo

Dragefrugt - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Dragefrugt - info 


Dragefrugt eller Pitahaya er frugterne fra flere arter fra slægten Hylocereus i kaktus-familien. Flere af disse arter kommer oprindeligt fra Mellemamerika. Pitahaya blev indført til Vietnam af franskmændene i kolonitiden og er senere blevet vældig udbredt i Vietnam og resten af Asien. De dyrkes i dag mest i Vietnam, Thailand, Gambia og lidt i Australien.

 

Frugten, som botanisk set er et bær, er oval og ofte på størrelse med en citron. Flere varianter har "bladrester" som stikker ud fra frugten. Frugtkødet er hos mange varianter hvidt, hos andre rødt, men altid med mange små, sorte frø på størrelse med sesamfrø. Der findes flere varianter af pitahaya. De almindeligste er formodentlig rød pitahaya og gul pitahaya. Rød pitahaya findes i to varianter, en med hvidt frugtkød (H. undatus) og en med rødt frugtkød (H. costaricensis). Begge er røde udenpå og har bladrester. Gul pitahaya (H. (Selenicereus) megalanthus) er gul udenpå, mangler bladrester og har hvidt frugtkød.

 

Pitahaya spises sædvanligvis som frisk frugt, evt. med lidt ingefær. Den har en behagelig afbalanceret sødme og er ret fast i konsistensen. Frugtens smag bliver ofte sammenlignet med kiwi, men pitahaya er mindre syrlig.


Dragefrugt - info


Dragefrugt - info 

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.687 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1302826-10-2020 08:55:20 Ronja svensson
Hej jeg elsker frugt

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Smæk insektet!