Logo

Fondant kartofler - bedst på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fondant kartofler - bedst på Kogebog.dk 💘 

 
Disse gyldne kartofler vil opsuge al saft og kraft af den bouillon, de er overhældt med. De er helt uovertrufne til fjerkræretter eller en saftig steg.
Forberedelsestid 30 min. Tilberedning 40 min. Let. Portioner 4

 
# Ingredienser
4 mellemstore kartofler
½ liter hønsebouillon
50 g smør, smeltet

 
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 180 °C. 
Kartoflerne skrælles og tourneres derpå til en ensartet, aflang facon.

 
2. Kartoflerne placeres i et lavt, ildfast fad.
Hæld hønsebouillon i fadet, til kartoflerne er halvt dækkede.
Mængden af bouillon vil afhænge af fadets størrelse.

 
3. Kartoflernes overflade pensles let med smeltet smør og drysses med groft salt.
De bages i 30-40 min, eller til de er gyldne og føles møre ved et stik med en skarp kniv.
De færdige kartofler tages forsigtigt op af fadet, fx ved hjælp af en tang, og serveres rygende varme.

 
Kokketip Retten kan laves uden at tournere kartoflerne; sørg blot for, at de har en ensartet størrelse. Tourneringen er kun vigtig for præsentationens skyld, ikke for smagens.

 
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.100 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her