Logo

Grønne riskager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønne riskager 

 
Denne enkle og praktiske ret er en god måde at udnytte en rest løse ris på. De sprøde kager med let smag af purløg og persille kan serveres med mange slags tilbehør.
Tid: ca 30 min. 4 pers.

 
# Ingredienser
1 dl hvedemel
½ tsk salt
3 dl mælk
2 æg
1½ dl kogte kolde ris
25 g smeltet smør eller margarine
½-1 dl hakket purløg
½-1 dl hakket persille

 
* Fremgangsmåde
1. Bland mel og salt i en skål.
Tilsæt lidt af mælken og pisk det til en glat dej. Pisk resten af mælken i sammen med æggene.

 
2. Tilsæt ris, fedtstof og det kryddergrønne.

 
3. Opvarm en plettepande. Smør den. Kom lidt dej i hvert hul.

 
4. Bag til dejen er stivnet på oversiden.
Vend dem og bag den anden side.

 
5. Server kagerne varme med røget sild og cremefraiche, eller fx med rårevne gulerødder og tyttebærsyltetøj.

 
Tips: Almindelige ris kan erstattes med brune ris.


Grønne riskager 
Blinispande

 

Se alle de bedste opskrifter med Ris

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.756 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her