Logo

Hjemmelavet pasta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hjemmelavet pasta

 

Hjemmelavet pasta helt fra bunden er faktisk ikke så svært at lave. Og så smager pasta som regel bedre, når du selv har knoklet med den. Især med en hjemmelavet sauce.

4 personer. Tilberedningstiden for hjemmelavet pasta er ca 1½ time. Heraf er arbejdstiden ca 30 min.

 

# Ingredienser til hjemmelavet pasta

300 g durumhvedemel eller pastamel (ca. 5 dl)

3 æg (medium størrelse)

½ tsk groft salt

2 spsk olie

*

 

Sådan laver du hjemmelavet pasta:

Start med at lægge melet i en bunke på bordet eller i en skål.

Lav nu er fordybning i midten af melet og slå ægget ud i fordybningen.

Tilsæt herefter salt og olie.

 

Pisk ægget, salt og olie sammen med en gaffel.

Pisk så melet i æggemassen lidt ad gangen fra indersiden af bunken.

Ælt dejen grundigt til den er glat og ensartet.

Når det resultat er opnået skal dejen hvile i en plasticpose i køleskabet i mindst en time.

 

Efter en time deles dejen i 2 til 3 dele.

Hver del rulles ud med en kagerulle på et meldrysset bord.

Det er lettest at få dejen tynd ved at rulle den flere gange igennem en pastamaskine til den ønskede tykkelse.

 

Lad pastapladerne hvile lidt inden de skæres ud.

Læg dem på et klæde eller hæng dem til tørre over for eksempel et rent kosteskaft.

Kog pastaen inden brug.

 

Tips til hjemmelavet pasta:

Brug gerne en pastamaskine for at få den perfekte tykkelse på din pasta.

Server den hjemmelavede pasta med en god hjemmelavet sauce.

Prøv for eksempel vores opskrift på tomatsauce. Du findes vores opskrift på tomatsauce her.

 

Eller lav hjemmelavet pasta med spinat. Se her, for opskriften på hjemmelavet spinatpasta.

Velbekomme, og god fornøjelse med din hjemmelavede pasta.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 390 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pasta med oksekød og spinatDenne pastaret er meget hurtig og enkel og får en frisk smag og syrlighed af citronskal og...
• Pastasalat med rejer og blomkålEn rest pasta fra aftensmaden kan blive en dejlig frokostret eller bruges på en buffet....
• Pasta med oksekød og spinatDenne pastaret er meget hurtig og enkel og får en frisk smag og syrlighed af citronskal og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os