Logo

Kål, vreden

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kål, vreden 


Vreden kål er en gammel østjysk ret, der også kaldes Julekål, da den ofte serveres til julemaden.

I mange egne serveres den med kanel og sukker. 

Tilbehør. Arbejdstid: 45 min. Kogetid: ca ¾ time. Let at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. 6 personer.

 
# Ingredienser til Kål, vreden
1 hvidkålshoved (ca 1 kg)
vand
salt
Endvidere:
50 g smør
ca 3 dl fløde
salt og hvid peber
evt. reven muskatnød
*
Sådan laves Kål, vreden
1. Del kålen i 4-8 både, fjern de yderste grove blade og stokken.
Kom kålen i en gryde med vand, der næsten dækker, tilsæt salt og kog den mør, ca ¾ time.

 
2. Lad kålen dryppe godt af i et dørslag.
Knug og vrid den sammen i store boller, så væden presses ud.
Kom eventuelt kålen i et rent viskestykke og vrid vandet fra.

 
3. Hak kålen en gang gennem kødmaskinen eller hak den fint med en tung, skarp kniv.
Pres eventuelt kålen fri for resterende vand endnu en gang.

 
4. Smelt smørret i en gryde og tilsæt den hakkede kål.
Hæld fløde i, til tykkelsen er tilpas, det afhænger af, hvor meget væde der er tilbage i kålen.
Varm igennem ved svag varme og smag til med salt, peber og eventuelt lidt reven muskatnød.

 
Tips: Server kålen til Grisesylte, Flæsk, kogt, Hamburgerryg, kogt eller medisterpølse, gerne sammen med sennep og rødbeder.
Kålen kan koges i suppen fra letsaltet flæsk eller hamburgerryg.

Den kogte, hakkede kål kan fryses. Holdbarhed: ca 8 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kål

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 7.563 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her