Logo

Pommes Anna - bedst på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pommes Anna - bedst på Kogebog.dk 💘 

 
Denne kartoffelrets ophavsdame var en elegant kvinde, fra Napoleon III's regeringstid. Traditionelt blev retten bagt i et lille rundt fad med hanke.
Forberedelsestid 45 min. Tilberedning 45 min. Krævende. Til 4-6 pers

 
# Ingredienser
1 kg kartofler
250 g klaret smør (se nedenfor)
salt og peber

 
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 220 °C.
Kartoflerne skrælles og befries for øjne og knaster.
De skæres i tynde skiver med en skarp kniv eller ved hjælp af et mandolinjern indstillet på 2 mm.
Kartoffelskiverne lægges i koldt vand til de skal bruges.

 
2. Kartoffelskiverne skylles i frisk vand og duppes tørre i et viskestykke.
60 g af smørret opvarmes på en stor slip-let pande over et middelvarmt blus.
En del af kartoffelskiverne tilsættes.
Tilsæt ikke for mange; skiverne skal kunne vendes godt rundt på panden, så de bliver helt dækkede med smør.
Når de er gennemvarme tages de af panden.
Evt. overskydende fedtstof sies fra og hældes tilbage på panden.
Steg alle kartoffelskiverne på samme måde, og stil dem derpå til side i 5 min til de er let afkølede.

 
3. En ovnfast stegepande, fx smedejern, pensles med 60 g af smørret.
De forstegte kartoffelskiver taglægges i cirkelform på panden.
Efter hvert lag krydres der godt med salt og peber.
For hvert lag skiftes der »retning« i taglægningen.
Når alle kartoffelskiverne er opbrugt, hældes det resterende smør ud over retten.
Panden stilles i ovnen og bages i 30 min, eller til den synes helt gennembagt.

 
4. Når retten er færdigbagt, hældes alt overskydende fedtstof bort.
Et opvarmet fad lægges med bunden i vejret over panden, og panden vendes rundt i en enkelt bevægelse. Serveres omgående.

 
Klaret smør
Når overskydende vand og urenheder fjernes fra smørret, brænder det ikke så let på.
Pommes Anna - bedst på Kogebog.dk 💘 

Smørret lægges i en lille gryde, som stilles i vandbad i en lidt større gryde.
Lad vandbadet simre ved svag varme.
Smørret smeltes langsomt uden omrøring, og skummet fjernes forsigtigt.
Pommes Anna - bedst på Kogebog.dk 💘 

Gryden tages af blusset, og smørret køler let af.
Den klare, gullige væske hældes omhyggeligt fra.
Det mælkede bundfald fjernes til sidst og kasseres.
Det klarede smør kan opbevares i en tæt boks i køleskabet.

 
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.100 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad tror du mest på?





Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her