Logo

Ris med safran

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ris med safran 

 
Tilbehør. Arbejdstid: 10 min. Kogetid: ca 20 min. Let at lave. Mellem pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Ris med safran
200 g parboiled ris (2½ dl)
1 lille rød peberfrugt
25 g smør
2 dl bouillon
2 dl tør hvidvin
½ tsk salt
¼ g hel safran (ca 4 »tråde«)
hvid peber
*
Sådan laves Ris med safran
1. Skyl peberfrugten og befri den for kerner og frøstol og skær den i små terninger.
2. Smelt smørret i en lille gryde og svits ris og peberfrugt, til risene bliver blanke.
3. Knus safran og salt, bedst i en morter.
Kom det i gryden sammen med bouillon, hvidvin og hvid peber.
Lad risen koge for svag varme under låg ca 20 min.
4. Rør i risen og server straks.

 
Tips: Peberfrugten kan udelades. Server safranris til alle former for fisk og lyst kød, fx kylling, høne, kalv og lam. Hvidvinen kan udelades, brug så 4 dl Fiskebouillon, Grønsagsbouillon eller Hønsebouillon, alt efter hvad risen skal ledsage. Fine ærter og fintsnittede forårsløg kan tilsættes de sidste 5 min. af kogetiden.

 

Se alle de bedste opskrifter med Ris

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 8.353 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her