
 
Spinat er en af de grønsager, som er nem at have i fryseren
og tage op til hurtigt brug. 
Har du ikke fået lagt den til optøning, kan du tø den i
mikroovnen ved lav effekt, eller tilberede den direkte fra fryseren. Brug da et
låg de første 3-5 min. og beregn 5 min. ekstra til at varme den igennem med
løgene. 
Arbejdstid: 20 min. Stege/bagetid: 35 min. 4 personer 
 
# Ingredienser til Spinattimbaler:
1 løg 
1 fed hvidløg 
200 g frossen, optøet hel spinat 
1 spsk olie eller smør 
1 æg 
1 dl mælk 
50 g revet ost 
salt og peber 
*
 
Sådan laver du Spinattimbaler:
Tænd ovnen på 180 °C. 
Pil og hak løg og hvidløg. 
Pres væden af spinaten og hak den groft med en kniv. 
Sauter løg og hvidløg bløde og blanke i en gryde med smør
eller olie og tilsæt spinat. 
Krydr med salt og peber og lad det simre under omrøring 5
min. 
Tag det af varmen. 
Pisk æg og mælk godt sammen og tilsæt det meste af osten og
spinat. 
Fordel det i 4 små, smurte forme (eller et ovnfast fad) og
stil dem i en bradepande med varmt vand. 
Drys den sidste ost over spinatcremen og bag dem midt i
ovnen i ca. 25 min. (ca. 45 min. for et fad). 
Server som tilbehør eller som en frokostret med skiver af
kogt eller røget skinke og rugbrød til. 
Se mere
lækkert tilbehør her
 
 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD