Logo

Sprød kartoffelgratin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sprød kartoffelgratin 

Den gyldne stegeskorpe og den uforglemmelige duft får munden til at løbe i vand. Kartoffelgratin er egentlig flødekartofler bare lavet med mornaysauce i stedet for fløde. Bland evt. kartoffelskiverne med finthakket frisk chili eller rød peberfrugt.

Forberedelse 40 min. Tilberedning 50-60 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
700 g faste kartofler
1 fed hvidløg
fedtstof til fadet
1 spsk margarine, smeltet
1 spsk hvedemel
3 dl letmælk
1 J.1 dl fløde 13%
2 spsk reven parmesanost
salt og hvid peber
1 dl reven, lagret ost

 
* Tilberedning
1. Skræl kartoflerne og skær dem i ensartede skiver,
gerne i foodprocessoren.
Pil og flæk hvidløgsfeddet. Gnid et ovnfast fad med snitfladerne.
Smør også fadet med lidt fedtstof.

 
2. Varm ovnen til 200 °C.
Lav en gratinsauce ved at smelte ½ spsk af margarinen
og rør hvedemelet i.
Spæd med mælken og lad det koge 5 min under omrøring.
Tilsæt fløde og parmesanost og smag til med salt og peber.

 
3. Læg kartoffelskiverne taglagt i fadet.
Drys med salt og peber og hæld lidt af saucen mellem
hvert lag.
Drys den revne ost over og dryp med resten af den smeltede
margarine.

 
4. Bag gratinen på ovnens midterste rille, til den er gylden og
gennembagt, 50-60 min.

 
VARIATION
Vil du have farver på. kan du blande kartoflerne med tomater.
Erstat da 250 g af kartoflerne med modne tomater, som du
skiver tyndt.
Læg dem overlappende i hver tredje række.
Sammen med en frisk blandet salat bliver det en herlig middagsret.

 
Sprød kartoffelgratin:
Pr. portion: Kalorier 294 = Kilojoule 1234
Kulhydrat 37 g Protein 12 g Fedt 12 g (36%) Fibre 3 g

 
• Mange fibre, vigtige mineraler og et højt C-vitaminindhold
gør kartoflen til en ren helsekilde.
Den indeholder næsten intet fedt, men 18% kulhydrat.

 
Tips:


Sprød kartoffelgratin 

Anvend den rette kartoffelsort.
Faste sorter passer til de fleste kartoffelretter.
I kartoffelsalater og i retter med stegte kartofler
er det helt nødvendigt at bruge faste sorter.
Her ville en mindre fast sort gå i stykker ved
tilberedningen.
De melede kartoffelsorter egner sig fortræffeligt
til bagte kartofler, puré, mos og supper.

 
Gratin dauphinois er en fransk ret med skivede kartofler bagt i mælk eller fløde ved hjælp af gratin-teknikken fra Dauphiné-regionen i det sydøstlige Frankrig. Der er mange varianter af rettens navn, herunder pommes de terre dauphinoise, kartofler à la dauphinoise og gratin de pommes à la dauphinoise.

 
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler og med Grønsager.

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min..


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.437 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her