Logo

Bulgur

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bulgur


Bulgur eller bulghur er dampet, knækket, ristet hvede. Indtil for få år siden sås det mest i det mellemøstlige køkken. Nu er det en væsentlig del af helsekostkulturen.

Bulgur er forbehandlet og kræver derfor ingen iblødsætning. Den kan tilberedes inden for en snes minutter.

 

Bulgur kan bruges som alternativ til ris eller i salater, supper eller lignende. Bulgur er dampede, afskallede, knækkede og tørrede kerner af hvedearter, men oftest af durumhvede. Bulgur stammer fra det mellemøstlige køkken. Bulgur er velegnet i farsretter, pasta, salater, brød eller som erstatning for ris og kartofler.

4 personer. Tilberedningstiden for bulguren er ca 20 minutter. Heraf er arbejdstiden ca 5 minutter.

 
# Ingredienser
6 dl vand
½ tsk groft salt
4 dl bulgur (ca 300 gram).


* Tilberedning
Hæld vandet i en gryde og bring vandet i kog.
Når vandet koger, tilsættes salt og bulguren.
Fjern gryden fra varmen og lad bulguren stå i 15 minutter eller til alt vand er opsuget.
Omrør og smag til med salt.
Så er burguren klar til servering.

 
Tips:
Bulgur indeholder 7,7 gram kostfibre pr 100 gram. samtidig indeholder den blandt andet vitaminerne E og B og mineralerne kalium, magnesium, fosfor, jern, zink, jod og selen.
Bulguren store vitamin og mineralrigdom gør det oplagt som alternativt til ris, pasta eller kartofler.
Vær dog opmærksom på, at det primært består af kulhydrater, så du bør tænke lidt protein ind i retter med det som tilbehør.

 
Bulgur kan også bruges som alternativ til ris. Brug fx i supper eller til gryderetter. Eller brug det i en salat.
 

Se vores forslag til en lækker bulgursalat her. Salaten smager også godt dagen efter kold. Det er altså et lækkert alternativ til madpakken, hvis du laver en større portion. Mulighederne er mange.
Så mangler du lidt adspredelse i din madlavning, så prøv at tænke det ind i stedet for ris, pasta eller kartofler. Det vil med sikkerhed været et hit til mange retter.


Bulgur


Se de bedste opskrifter med Bulgur  

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.


----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 9.312 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her