
 
Appelsinsaucen er skarp og pikant i smagen. Den er helt
perfekt til tynde sprøde pandekager.  Der
skal en god sauce til en god dessert.
Forberedelsestid 10-15 min. Tilberedning 20 min. Portionen
giver ca. 3 dl sauce / til 4
personer. 
 
# Ingredienser
2½ dl friskpresset appelsinsaft 
25 g sukker 
1 tsk revet appelsinskal 
200 g smør, koldt og i tern 
½ dl Grand
Marnier, cognac eller Cointreau 
 
* Tilberedning
1. Appelsinsaften bringes langsomt i kog i en lille gryde. 
Tilsæt sukker og revet appelsinskal. 
Lad denne blanding koge ind, til den bliver tyk og
karamelagtig. 
Rør i saucen af og til. 
 
2. Pisk smørret i den kogende sauce, en enkelt tern ad
gangen. 
Tag gryden af blusset og smag saucen til med spiritus. 
Saucen serveres omgående eller holdes varm. 
Dog kan saucen ikke holdes varm i mere end 30 min. 
 
Kokketips 
Hvis saucen bliver for kold, vil den stivne. 
Bliver den derimod for varm, kan den nemt skille. 
I begge tilfælde kan den måske reddes, hvis den hhv. varmes
op eller køles ned, til den er lunken. 
Bring en lille smule vand eller appelsinsaft i kog. 
Pisk lidt smør i den varme væde. 
Den færdige sauce piskes gradvist sammen med denne blanding.
 
Se alle de bedste opskrifter på Sauce
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.