Logo

Chaud-froid, brun

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chaud-froid, brun 

 
Chaud-froid, (fransk varm-kold), en let krydret, kold sauce. Chaud-froid er en geleret sauce, der bruges til at glasere tilberedt kød med.
Kød dækket med chaud-froid er altså en kold ret, der ofte serveres om sommeren eller som del af frokostbuffeten.
Sauce. Arbejdstid: 30 minutter. Middelsvær at lave. Mellem pris.

 
# Ingredienser til Chaud-froid, brun:
Grundsauce:
5 dl (okse)bouillon
1 gulerod
2 skalotteløg
1 stilk blegselleri
1 krydderurtebuket (persille, timian, laurbær)
1 fed hvidløg
2 spsk hvedemel
30 g smør
1 spsk konc. tomatpuré
salt og peber

 
Gelé:
1 dl tør madeira
2,5 dl (okse)bouillon
8 blade husblas

 
* Tilberedning Chaud-froid, brun:
Grundsauce:
1. Skær guleroden i skiver og hak skalotteløgene.
Smelt smørret i en gryde og brun gulerødder og skalotteløg let heri.
Tilsæt hvedemelet og lad det blive godt brunt ved jævn varme. Det må ikke branke.

 
2. Skær blegselleri en i skiver, og kom dem, krydderurtebuketten, det finthakkede hvidløgsfed og tomatpuréen i gryden. Tilsæt bouillonen.

 
3. Lad grundsaucen koge for svag varme uden låg i 30 minutter.
Spæd eventuelt med mere bouillon.

 
4. Smag til med salt og peber, si saucen og sæt den til side.

 
Gelé:
5. Sæt husblassen i blød i koldt vand 7-8 minutter.

 
6. Varm 1/4 liter oksebouillon op.
Tilsæt madeiraen og opløs husblassen direkte heri.

 
7. Rør grundsaucen i og lad saucen stå, til den begynder at tykne.
Nu er den klar til at dække stegt eller kogt kød, delt eller skivet.

 
Se alle de bedste opskrifter med Sauce 

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.038 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her