Logo

Hollandaisesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hollandaisesauce 

 
Sauce Arbejdstid: 20 min. Svær at lave. Mellem pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Hollandaisesauce:
1 spsk hvidvinseddike
lidt hvid peber
3 æggeblommer
250 g smør
salt
*
Sådan laves Hollandaisesauce:
1. Smelt smørret, gerne i en kasserolle med hældetud, og lad det stå, til bundfaldet er sunket ned.

 
2. Kom vineddike, 1 spsk vand og lidt friskkværnet peber i en rustfri eller emaljeret gryde (aluminium misfarver mad med æg) og kog det lidt ind for god varme uden låg.
Lad det svale håndvarmt.

 
3. Pisk æggeblommerne i en ad gangen og pisk 2 spsk koldt vand i.

 
4. Sæt gryden i ikke for varmt vandbad (70 °C), (se Bain-marie) og pisk i æggemassen, til den flyder tykt. 

 
5. Tilsæt det håndvarme, smeltede smør lidt ad gangen og pisk godt hele tiden.
Saucen skal være ensartet og glat mellem hver portion smør.
Fortsæt til lige før bundfaldet, det må ikke komme med.

 
6. Saucen er klar, når den har konsistens næsten som mayonnaise.
Smag til med salt.
Hold den evt. varm over et ikke for varmt vandbad (50 °C).

 
Tips: Det er vigtigt, at vandbadet ikke er for varmt, ellers kan æggeblommemassen stivne i klumper. Sker det, kan saucen sies og varmes i vandbad igen.

 
Skulle saucen vise tendens til at skille under tilberedningen, kan den reddes med et par spsk iskoldt vand eller en isklump, der piskes ud i den varme sauce. Hollandaisesauce nydes mest til kogt fisk, grønsager eller æggeretter.
Man kan undlade at smelte smørret under tilberedningen. Så skal det være usaltet smør.

 
Sådan laves Hollandaisesauce:


Hollandaisesauce 
1. Smelt smørret i en kasserolle, og lad det stå, til bundfaldet er sunket ned.


Hollandaisesauce 
2. Kom vineddike, vand og lidt friskkværnet peber i en rustfri gryde og kog det lidt ind for god varme uden låg. Lad det svale, til det er håndvarmt.


Hollandaisesauce 

3. Pisk æggeblommerne i en ad gangen og pisk de 2 spsk vand i.


Hollandaisesauce 

4. Sæt gryden i ikke for varmt vandbad (70 °C) og pisk i æggemassen, til den flyder tykt.


Hollandaisesauce 

5. Tilsæt det håndvarme, smeltede smør lidt ad gangen og pisk godt hele tiden.
Saucen skal være ensartet og glat mellem hver portion smør.
Fortsæt til lige før bundfaldet, det må ikke komme med.


Hollandaisesauce 

6. Saucen er klar, når den har konsistens næsten som mayonnaise.
Smag til med salt. Hold den evt. varm over et ikke for varmt vandbad (50 °C).

 
Se flere opskrifter med Sauce
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (19 stemmer)
Siden er blevet set 4.729 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her