En ostesauce er en utrolig nem sauce, som kan bruges til mange formål og opskrifter. En ostesauce kan man kalde en Mornay-sauce.
Forskellen på fx Mornay-sauce og bechamel-sauce er, at der
ikke er ost i bechamel-sauce.
# Ingredienser til ostesauce
4-6 pers.
2 spsk hvedemel
3½ dl mælk, se ¤
25 g smør
100 g mild Danbo, i små terninger
½ tsk groft salt
friskkværnet peber.
* Tilberedning
Pisk mel og mælk ud i en tykbundet gryde. Tilsæt smør.
Bring saucen i kog under piskning, og kog den godt igennem.
Bland osteterningerne i, og varm saucen igennem til osten er
smeltet.
Smag til med salt og peber.
Server saucen til karbonader og bønner eller andre af
årstidens grønsager.
¤ Skal ostesaucen anvendes til ovnretter, skal der kun
anvendes 2½ dl mælk til saucen.
Fiskefileter med ostesauce
4 pers.
1 portion ostesauce (med 2½ dl mælk)
½ kg fiskefileter
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 spsk rasp
25 g smør
Tilbehør: kartofler og gulerødder.
* Tilberedning
Tilbered ostesaucen efter ovenstående opskrift.
Læg fiskefileterne fladt i et smurt ovnfast fad.
Drys med salt og peber. Fordel saucen over fiskene.
Drys med rasp og fordel smørklatter hist og her.
Bag retten midt i ovnen ca. 30 min ved 200 °C.
Grønsager med ostesauce
4 pers.
1 portion ostesauce (med 2½ dl mælk)
150 g rå, groftrevne kartofler
2 groftrevne gulerødder (175 g)
1-2 porrer i tynde skiver (150 g)
½ tsk groft salt
1 spsk rasp
25 g smør.
* Tilberedning
Tilbered ostesaucen efter ovenstående opskrift.
Læg grønsagerne i et smurt ovnfast fad.
Drys med salt. Hæld ostesaucen over.
Drys med rasp og fordel smørklatter hist og her.
Sæt fadet midt i ovnen og bag ca. 45 min ved 200 °C.
Server grønsagerne som tilbehør til lammekoteletter eller
svinekoteletter.
Se alle de bedste opskrifter med Ostesauce
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.