Logo

Riskroketter - Suppli al telefono

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Riskroketter - Suppli al telefono 

 
Romerne beskriver supplì som "al telefono", for når du trækker en af riskroketterne fra hinanden, strækker lange mozzarella-strenge sig mellem halvdelene, ligesom en telefon fra de gamle dage. Disse velsmagende bidder blev oprindeligt lavet som en enkel snack lavet af resterende risotto; i dag serveres de ofte som appetitvækkere før middagen.

 
Forret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, ris: 25 min. Skal hvile: 30 min. Fritering i alt: ca 15 min. Svær at lave. Mellem pris. 4 personer. Mængde: 14-16 stk.

 
# Ingredienser til Riskroketter - Suppli al telefono
150 g langkornede ris (2 dl)
3 dl vand
½ tsk salt
2 æg
3 spsk reven parmesanost

 
Fyld: 50-75 g mozzarellaost
Til panering: 150 g fintsigtet hvederasp
Til fritering: 1 l olie eller ¾ kg fast friturefedt
*
Sådan laves Riskroketter - Suppli al telefono
1. Drys risene i kogende, saltet vand og kog dem 12 min under tætsluttende låg.
Tag gryden fra varmen og lad risene trække under låg ca 12 min.
Rør i risene med en gaffel og lad dem køle af.

 
2. Pisk æggene sammen i en skål og rør risen i sammen med den revne ost.
Bland det godt uden at mase risen.

 
3. Skær mozzarellaosten i ca 1 cm store tern.
Tag ca 1 spsk af risblandingen og form den til en aflang kroket eller kugle.
Læg en terning mozzarella i hver kugle.
Rul igen, så osten ligger midt i kuglen.
Tilbered resten af massen på samme måde.

 
4. Vend kuglerne i rasp, de skal være helt dækket.
Stil kroketterne i køleskab ca 30 min, så stivner de lidt og er lettere at fritere.

 
5. Varm olien (friturefedtet) op i en mellemstor gryde, til 180 °C.
En franskbrødsterning på 1 cm skal blive gylden på 1 minut.

 
6. Friter 4-5 kroketter heri i 5 min, til de er lysebrune og sprøde.
Vend dem mindst en gang, så de bliver ensartet gyldenbrune over det hele.
Læg dem på fedtsugende papir.

 
Tips: Server kroketterne nyfriterede og sprøde.
En lille terning skinke kan kommes i kroketterne sammen med osten.

 
Supplì al ragù:
Tillaves som ovenfor, men fyldet består af ca 150 g hakket kyllingelever og -hjerte, der svitses sammen med 1 hakket løg og 2 ituskårne tomater.
En lille skefuld af blandingen kommes i hver riskroket.

 
Supplì alla Romana:
Tillaves som ovenfor. Fyldet består af ragù-fyld blandet med mozzarella.

 

Se alle de bedste opskrifter med Ris

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.979 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her