Logo

Skaldyrstærte - De bedste

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Skaldyrstærte - De bedste 

 
Her får du skaldyrstærte i 5 spændende udgaver. Herlig let og lækker tærte med rejer, muslinger og fisk, som smager rigtig dejligt. Det et er et godt valg
Forberedelse: 30 min. • Tilberedning: 50 min. • 4 personer

 
# Ingredienser
1 kg blå- og hjertemuslinger
100 g grønlandsrejer med skal
100 g frisk laks
100 g filet af fast, hvid fisk
100 g kammuslinger
2 spsk olie
400 g tærtedej (se nedenfor)
2 æggeblommer
200 g cremefraiche 38 %
2 dl sødmælk
¼ tsk karry
1 nip gurkemeje
salt og peber

 
* Tilberedning
Skyl og rens muslingerne grundigt.
Læg dem i sauterpande med låg for høj varme,
lad dem åbne sig, og sluk for dem.
Pil rejerne, og skær dem igennem på langs.
Skær fisk og kammuslinger i ret små stykker.
Svits dem kortvarigt i olie for høj varme, og
smag til med salt og peber.

 
Rul tærtedejen ud i en form, og forbag den blindt 15 min.
Kom fisk og skaldyr i tærten.
Pisk æggeblommer, cremefraiche og mælk.
Krydr med salt, peber, karry og gurkemeje.
Hæld blandingen i tærten. Bag den 30-35 min.
Serveres varm.

 
Hjemmelavet tærtedej
Bland 250 g mel og ½ tsk salt med 125 g smør, skåret i små tern.
Bland med fingerspidserne til det ligner revet parmesan.
Ælt 1 pisket æg i dejen, og rul den som en kugle.
Lad den hvile køligt mindst 1 time.

 
Blindbagning
At bage blindt betyder, at man lægger et stykke bagepapir med tørrede bønner
eller lign. som vægt på dejen, for at undgå at den buler op under bagningen,
og bages næsten færdig ved 200 °C. Derefter afkøles den og blindfyldet fjernes.

 
Skaldyrstærte med tomat
Udskift æggeblandingen med 3 store knuste tomater,
sauteret 15 min med 1 grofthakket løg.

 
Tuntærte
Udskift skaldyrene med 400 g tun naturel i flager.
Slut af med 200 g courgette, skåret i stykker og
svitset 10 min på en pande med 1 spsk olie.

 
Skaldyrsris
Bland i stedet de tilberedte skaldyr med 250 g kogt ris,
2 grofthakkede tomater og ½ bundt klippet koriander.

 
Skaldyrssalat
Bland de friskkogte skaldyr med 1 hovedsalat i strimler
og lidt rucola.
Giv en citron-vinaigrette til.

 
Citron-vinaigrette
Bland 2 spsk olie, 1 spsk reven citronskal, 2 spsk citronsaft,
½ tsk salt og 1 fed knust hvidløg.

 
Se alle de bedste opskrifter med  Skaldyr  Fisk  Salat  Tilbehør  Brød  Favoritter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 2.156 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her