Logo

Fødselsdagsboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fødselsdagsboller

 
Fødselsdagsboller passer perfekt til fødselsdagen for børn og voksne. Server bollerne med kakao og lagkage og godt humør. Hurtige boller til fødselsdag.
12 boller. Tilberedningstiden for fødselsdagsboller er ca 1¾ time. Heraf er arbejdstiden ca 30 min.

 
# Ingredienser til fødselsdagsboller:
125 g smør
250 g hvedemel (ca. 4 dl)
25 g gær
1 dl mælk
1½ æg
3 spsk sukker (30 g)
60 g rosiner (1 dl)
25 g sukat
½ æg til pensling
*

 
Sådan laver du fødselsdagsboller:
Start med at smuldre smørret i melet.
Rør herefter gæren ud i lun mælk og pisk æg og sukker i.
Kom så melblandingen i, og ælt dejen blank og smidig.
Ælt rosiner og eventuelt sukat i.
Lad nu dejen hæve et lunt sted til dejen har fået dobbelt størrelse. Det tager ca 1 time.
Når dejen er hævet æltes den godt igennem. Form 12 boller.
Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne efterhæve i ca 20 minutter.

 
Pensl nu bollerne med sammenpisket æg.
Bag dem midt i ovn ved 200 °C 15-20 min. til det lyder hult, når man banker dem på undersiden.
Slutteligt afkøles bollerne på en rist.
Og så er dine fødselsdagsboller klar til servering.

 
Tips til fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller smager bare bedst til fødselsdagen lune fra ovnen, men disse boller går bestemt også an til eftermiddagshyggen eller til morgenmaden en hyggeligt søndag morgen. Vi kan afsløre, at fødselsdagsbollerne smager endnu bedre, hvis de serveres med en hjemmelavet syltetøj til.
Og du kan heldigvis finde opskriften på hjemmelavet syltetøj lige her.

 
Da det jo er fødselsdagsboller kan fødselsdagen gøres endnu bedre ved at servere hjemmelavet kakao til festlighederne. Det glæder som regel både børn og voksne.
Du finder opskriften på varm kakao her.

 
Du kan også give fødselsdagsbollerne et ekstra pift ved at tilføje kardemomme.
Det gøres sådan her:
Tilsæt dejen 1 tsk stødt kardemomme, form boller og bag dem ved 225 °C ca. 20 min, til det lyder hult, når man banker dem på undersiden.
Afkøl på rist.

 
Velbekomme, og god fornøjelse med fødselsdagsbollerne.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.048 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her