Logo

Focaccia

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Focaccia

 

Det lækreste focaccia med tomat og rosmarin, der nemt kan serveres til buffet eller på et frokostbord. Klik her og se den nemme opskrift!

 

Focaccia er en slags fladbrød. Focaccia stammer oprindeligt fra det italienske køkken. Focaccia kan også bruges som tilbehør til fx kødretter.

8 stk. Tilberedningstiden for focacciabrød er ca 2½ time. Heraf er arbejdstiden ca 20 min.

 

 

# Ingredienser til focaccia:

25 g gær (½ pakke)

2½ dl vand
1 tsk groft salt

½ dl olie

500 g hvedemel (ca 8 dl)

2 spsk olie til pensling

2 spsk sorte oliven uden sten eller tomatbåde

2 spsk tørret oregano eller rosmarin til drys

1 tsk groft salt til drys

*

 

Sådan laver du focaccia:

Start med at smuldre gæren og røre den ud i lunkent vand.

Tilsæt herefter salt, olie og ca. ¾ af melet.

Ælt en dej under tilsætning af evt. mere mel.

Dejen skal ende med at være smidig, blød og glat.

Lad den hæve tildækket ca. 1½ time ved stuetemperatur.

Efter hævning æltes dejen igennem og den deles i 8 stykker.

Form dejstykkerne til boller og tryk dem flade med håndroden til en tykkelse på ca. 1 cm.

Læg dem på bageplade med bagepapir og efterhæv ca. 30 min.

 

Tænd ovnen på 225 °C

Lav et par fordybninger i hvert brød med fingrene.

Pensl brødene med olie.

Tryk oliven eller tomatbåde ned i dejens fordybninger og drys med rosmarin eller oregano og salt.

Bag brødene midt i ovn ved 225 °C ca. 15 min.

Afkøl til sidst dine focaccia på en rist.

Og så er focacciabrødene klar til at blive spist.  

 

Focaccia

 

Tips til focaccia

Focaccia er en slags fladbrød, der bages i ovnen. Focacciabrød stammer oprindeligt fra det italienske køkken.

Du kan selv vælge hvad du vil bruge som drys. I denne opskrift har vi forslået rosmarin eller oregano samt groft salt, men du kan også bruge en lækker ost eller grønsager.

Du kan samtidig også undlade at bruge oliven, hvis de ikke falder i din smag.

 

Dejen er let at lave og kan også bruges som bund til pizza eller sandwichbrød.

Du kan finde eksempler på fyld til pizza her.

Prøv også en af vores mange andre opskrifter på brød, som du kan finde på kogebog.dk.

Prøv fx vores rugbrød med surdej. Du kan finde opskriften på rugbrød med surdej her.

Velbekomme, og god fornøjelse med dine focaccia fladbrød.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 425 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hvedebrød med korianderKrydrede brød. Du kan naturligvis krydre dit brød, som du vil. Det enkleste er at tilsætte...
• SandwichbrødDette sandwichbrød er let og hurtigt at lave. Hjemmebag smager bare bedre, og så er det jo...
• Kurvebrød✅ Her finder du en lækker opskrift på kurvebrød. Gå på opdagelse og find masser af...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os