Logo

Franskbrød med sojamel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Franskbrød med sojamel

 
Godt hverdagsbrød. Sojamel kan ikke erstatte al hvede eller rugmel ved brødproduktion, men op til ca 10% kan blive anvendt for at give et friskt og tæt brød med en nøddeagtig duft.
Opskriften giver 1 brød. Hævetid: 1 time og 20 min. Bagetid: ca 35 min.

 
# Ingredienser
30 g gær
1 dl vand
2 dl mælk

1 tsk salt
50 g sojamel
50 g smør

ca. 500 g (8 dl) hvedemel

 
* Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i håndvarmt vand.
Smelt smørret i den lune mælk, og bland de to ting.

Rør salt, sojamel og 2/3 af hvedemelet i.
Slå dejen godt sammen.

 
2. Ælt dejen på et melet bord med så meget mel, at den er smidig, men meget let.
Stil den til hævning et lunt sted, tildækket, i ca 1 time.


3. Slå dejen ned og ælt den ganske let.
Form den til et aflangt brød, der snittes med en skarp kniv og stilles til efterhævning i 20 min.
Vil du have en sprød skorpe, pensler du med lidt saltvand.


4. Bag brødet i en varm ovn ved 200 °C i ca 35 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.169 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her