 
 
  
Disse gode boller kan du servere til morgenkaffen. Byd dem når de er nybagte sammen med lidt marmelade og ost. 
   
  • Hvis man blander fin og fiberrig gluten-mix så øges
fiberindholdet. 
Forberedelse 5 min + hævning. Tilberedning 15 min. 10 stk. 
 
Ingredienser
2½ dl mælk eller vand 
7½ dl (450 g) glutenfri, fin melblanding 
25 g gær 
½ tsk salt 
2 tsk sukker 
2 spsk olie (½ dl flydende margarine) 
 
TIL PENSLING: 
1 spsk mælk 
 
GARNERING: 
sesamfrø 
 
Tilberedning 
1. Varm mælk eller vand til 37 °C. 
Hæld 6½ dl af melblandingen i en foodprocessor. 
Smuldr gæren over og tilsæt salt og sukker. 
Kør maskinen et par minutter. 
Bland olie (eller margarine) og mælk eller vand og 
hæld det gennem røret mens maskinen kører. 
Lad maskinen arbejde 2-3 min eller til dejen er 
jævnt blandet. 
Lad den hæve til dobbelt størrelse, 20 min i maskinen. 
 
2. Hæld dejen ud på et melet bord. 
Ælt dejen sammen med let hånd. 
Del dejen i 10 stykker. 
Form med let melede hænder stykkerne til runde boller 
og læg dem på en bageplade med bagepapir. 
Lad dem hæve tildækket til dobbelt størrelse i 30 min 
på en lun plads. 
 
3. Pensl de hævede boller med mælk og drys med sesamfrø. 
Bag bollerne på næstøverste rille 6-8 min ved 250 °C. 
 
Glutenfri boller: 
Pr. stk.: Energi:  Kcal 196 = kJ 822 
Kulhydrat 38 g Protein 2 g Fedt 4 g (18%) Fibre 1 g 
 
Tips
 
 
Når man bager glutenfrit, så bør man veje 
melblandingerne for at få et godt resultat. 
1 dl melmix vejer mellem 55 og 70 g afhængig 
af hvilken sort man anvender. 
Har du ingen vægt så kan du hælde melbland- 
ingen luftigt i et litermål. 
Tilsæt ikke al mix på en gang men gem et par 
deciliter til efter bearbejdningen. 
Gærdeje skal hæve to gange for at smagen skal 
fremhæves og konsistensen blive bedre. 
 
Se alle de bedste
opskrifter med Boller
Se alle de bedste opskrifter med Brød
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.