Logo

Julebrød, østrigsk - Striezel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Julebrød, østrigsk - Striezel 

 
Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: ca 25 min. Hævetid i alt: ca 1½ time. Bagetid: ca 30 min.
Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.

 
# Ingredienser til Julebrød, østrigsk - Striezel:
550 g hvedemel (ca 9 dl)
40 g sukker (½ dl)
½ tsk salt
100 g smør
100 g rosiner (ca 1½ dl)
reven skal af 1 usprøjtet citron
2 dl mælk
25 g gær
1 æg
Pensling: 1 æg
*
Sådan laves Julebrød, østrigsk - Striezel:
1. Bland mel, sukker og salt. Hak smørret i og smuldr, til det er grynet.

 
2. Tilsæt rosiner og reven citronskal.

 
3. Lun mælken håndvarm og rørgæren ud heri.

 
4. Hæld gærblandingen i melet, tilsæt ægget og ælt dejen godt sammen.

 
5. Læg et fugtigt klæde over dejen og stil den til hævning et lunt sted ca 1 time.

 
6. Ælt dejen kort igennem.
Del den i 9 lige store stykker og rul dem til 40-45 cm lange pølser.

 
7. Flet fire af pølserne sammen til en fletning.
Flet løst, så dejen får plads til hæve.
Bøj enderne ind og sæt dej­fletningen på en smurt, mel­drysset bageplade eller på en bageplade beklædt med bagepapir.

 
8. Flet de tre næste pølser sammen til en løs fletning, bøj enderne ind og læg den oven på den første fletning.
Sno de sidste to pølser, bøj enderne ind og læg dem øverst på brødet.
Dæk brødet med et fug­tigt klæde og lad brødet ef­terhæve 30 min.
Sæt ovnen på 200 °C.

 
I. Pensl forsigtigt brødet med sammenpisket æg.
Bag det ca 30 min. i ovnen ved 200 °C, til det er gyldent.
Lad det afkøle utildækket på en bagerist.

 
Tips: Kan fryses. Holdbarhed: 3-4 måneder.

 
Strits
I den sønderjyske udgave af Striezel erstattes halvdelen af rosinerne med hakkede mandler og hakket sukat.
Lige før serveringen pudres det med et tykt lag flormelis.
Ofte kommes et par spiseskefulde orangemarmelade i dejen, så holder brødet sig også længere frisk.

 
Kløben:
Laves af samme dej som Strits.
Formes til et almindeligt brød eller trilles til boller eller andet småbrød, der pensles med æg og bages på midterrillen i 20 min.

 

Se alle de bedste opskrifter med Jul
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (8 stemmer)
Siden er blevet set 4.771 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?







Effektiv reklame - klik her