Logo

Kløbenboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kløbenboller

Kløbenboller er søde boller, der er fyldt med tørret frugt fx rosin. Opskriften er nem og du får lækre boller med inspiration fra Tyskland. Se opskriften her. Læs også Tips nederst.

Ca. 20 stk. Hævetid: ca ½ time. Bagetid: ca ½ time.

 
# Ingredienser
40 g gær
2½ dl mælk

100 g smør/margarine
200 g kvark

1 tsk salt
2 tsk melis
2 æg
600 g (10 dl) hvedemel
100 g (2 dl) rosiner

100 g sukat
æg til pensling

 
* Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i den håndvarme mælk.
Smelt smørret i blandingen.

2. Tilsæt kvark, salt, sukker, æg og et par håndfulde mel.
Slå dejen sammen.
Kom rosiner og sukat i og ælt dejen med lidt mere mel.

 
3. Hæld den ud på et melet bord og ælt den med så meget mel, den kan tage.
Den skal stadig være meget blød - nærmest klæbe lidt til fingrene.

 
4. Lad dejen ligge i 5 min.
Form den til aflange boller med melede hænder.
Sæt dem på bagepapir på en kold bageplade.
Dæk bollerne med et fugtigt viskestykke og lad dem hæve et lunt sted i ½ time.

 
5. Bollerne skal pensles med sammenpisket æg og bages midt i en varm ovn ved 200 °C i ca ½ time.

6. Lad bollerne køle af på bageristen.

 
Tips: Du kan også med succes tilsætte de søde Kløbenboller pomerans, appelsinskal og sukat, der er farverige kandiserede frugtskaller.

 
Hvorfor gik det galt?

Dejen hæver ikke:
Enten har væsken været for kold, så der slet ikke er kommet gang i hævningen-eller også har den været forvarm, så gæren er død.

 
Dejen breder sig under hævningen:
Der har været for varmt, hvor dejen har stået.

 
Brødet er for tungt:
Hævetiden har været for kort - eller der er for meget fedtstof i dejen.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 9.694 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?


Effektiv reklame - klik her