 
 
   
Enkel opskrift på lækre boller med cheddarost. Bollerne kan
spises som en eftermiddagssnack til børnene, i madpakken eller som tilbehør til
suppe.
Brug lagret ost, som giver bedst smag: megen såkaldt cheddar
er alt for fad til denne opskrift. 
Giver 12 gode boller
 
# Ingredienser
650 g ubleget hvedemel 
2 tsk havsalt 
1 tsk sennepspulver 
150 g reven cheddarost 
40 g finhakkede forårsløg 
15 g smuldret frisk gær (se tips) 
2 dl skummetmælk, med rumtemperatur 
2 dl vand, med rumtemperatur 
ekstra mel til drysning 
olie til skålen 
mælk til pensling 
50 g lagret cheddarost til drysning 
2 letsmurte bageplader 
 
Tips: Bruges tørgær, blandes 7 g med melet. 
 
* Tilberedning
Bland mel, salt, sennep, ost og forårsløg i en stor skål.
Lav en fordybning i midten. 
Udrør gæren med mælken og rør vandet i. Hæld det i
fordybningen i melet. 
Arbejd melet gradvis ind i væsken til en blød, men ikke
klistret dej. 
 
Vend dejen ud på en melet flade og ælt i 10 min, til den
føles glat og elastisk. 
Den kan også æltes i 5 min ved lav hastighed i en mixer med
dejkrog. 
 
Læg dejen i en letsmurt skål og vend den, så hele ydersiden
er let dækket med olie. 
Dæk med et fugtigt viskestykke og lad den hæve til dobbelt
størrelse i 1½-2 timer. 
 
Slå dejen ned, vend den ud på en melet flade og ælt den et
par sekunder. 
Del den i 12 stykker og klap dem til ca. 11x8x3 cm store
ovaler. 
Læg dem på bagepladerne med god afstand imellem. 
Pensl med mælk, drys med ost og lad efterhæve til dobbelt
størrelse i ca. 30 min. 
 
Pres tommelfingeren ned midt i hver bolle.,
Bag dem så gyldne i en forvarmet ovn ved 220 °C i 15 min.
Afkøl på bagerist. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Brød  eller Boller
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.