
   
Du behøver ikke engang kalde på familien, når det er tid til
at sætte sig til bords. Duften fra bollerne her lokker alle til køkkenet. Urter
og krydderier giver smag
Forberedelse 30 min. Tilberedning 10 min. 20 boller 
 
Ingredienser
DEJ: 
½ pakke gær (25 g) 
1¼ dl lunkent vand (37 °C) 
2 spsk olie 
½ tsk salt 
3½ dl hvedemel 
 
FYLD: 
3 fed hvidløg 
1 dl reven parmesanost 
1 spsk tørret basilikum 
1 tsk tørret timian 
¼ tsk cayennepeber 
(evt. 2 spsk olie) 
 
Tilberedning
1. Sæt ovnen på 225 °C. Begynd med dejen. 
Smuldr gæren ud i en skål eller i foodprocessoren. 
Hæld vandet på og rør til gæren er opløst. 
Tilsæt olie, salt og melet, lidt ad gangen til dejen 
slipper skålen. 
Lad den hæve ved stuetemperatur på et sted uden 
træk ca. 15 min . 
 
2. Pres hvidløget ned i en lille skål. 
Bland med parmesanost, basilikum, timian og cayennepeber 
samt evt. olie. 
 
3. Rul dejen ud til et rektangel ca. 20x40 cm. 
Drys eller pensl osteblandingen over dejen og rul den
sammen. 
Skær rullen i 20 stykker og læg dem på en bageplade 
med bagepapir. 
 
4. Bag midt i ovnen 8-10 min til de har fået farve. 
Server straks. 
 
VARIATION 
Hvis det kniber med tiden, kan du anvende frossen butterdej.
Lad pladerne tø noget og rul dem ud. 
Gør som ovenfor og del hver plade i fire stykker. 
Bag 8-10 min. 
 
Parmesan- og hvidløgsboller: 
Pr. portion: Kalorier 61 = Kilojoule 256 
Kulhydrat 8 g Protein 2 g Fedt 2 g (29%) Fibre 0 g 
 
Tips
 

Rul dejen forsigtigt ud, gerne på en kold plade 
og med plastfolie imellem. 
Pudr let med mel så dejen ikke sætter sig fast. 
 
 
En tør bagepensel eller en ske er et godt 
redskab når du skal fordele fyldet. 
Hvis redskabet bliver fugtigt risikerer du 
fyldet bliver klistret. 
 
Se alle de bedste
opskrifter med Boller
Se alle de bedste opskrifter med Brød
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.