 
 
   
Skoldning af mel er en teknik, der stort set ikke bruges i Danmark, men det bringer så utrolig mange lækre smagsnuancer frem i brødet - Prøv det her
   
Bagværk Hjemmebagt brød. Arbejdstid: 30 min. Hviletid,
skoldet rugmel: 8-10 timer (natten over). Hævetid i alt: 1½ time. Bagetid: ca
1½ time. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
 
# Ingredienser
til Rugbrød, skoldet
1 l vand 
825 g rugmel (ca 16½ dl) 
50 g gær 
1 dl yoghurt naturel 
2 spsk salt 
ih dl honning 
600 g hvedemel (ca 10 dl) 
2 brødforme à 1 l.
*
Sådan laves Rugbrød, skoldet
1. Bring vandet i kog og hæld det over rugmelet i en skål. 
Lad blandingen hvile 8-10 timer eller natten over. 
 
2. Smuldr gæren og opløs den i yoghurten. 
Tilsæt det skoldede rugmel, salt og honning. 
Rør blandingen godt sammen og lad den hæve tildækket på et
lunt sted ca 1 time. 
 
3. Rør hvedemelet i dejen og ælt den godt sammen. 
Form dejen til to brød. Smør to forme og læg brødene i. 
Lad dem efterhæve tildækket på et lunt sted i ca 30 min. 
 
4. Sæt ovnen på 180 °C.
 
5. Bag brødene på nederste ovnrille i ca 1½ time. 
Tag dem ud af formen. 
Lad dem afkøle på en bagerist med et klæde over, hvis
skorpen ønskes blød, og utildækket, hvis den ønskes fast. 
 
Tips: Skoldning af rugmel er en gammel skik, der blev
brugt for at opnå et »saftigere« og mere holdbart brød. 
I stedet for yoghurt kan der bruges ymer eller A38. 
Kan fryses. Holdbarhed: 4-6 måneder. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Rugbrød
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------