Logo

Amerikansk æbletærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Amerikansk æbletærte

 
Der er ikke noget, der luner som en skøn æbletærte på en kølig dag. Måske er du så heldig at have æbler i haven eller en frugtplantage i nærheden, hvor du kan købe dem. Ellers kan supermarkedets udvalg også sagtens bruges. Her får du opskriften på en lækker apple pie - præcis som amerikanerne ville lave den. Til 8 personer

 
# Det skal du bruge til amerikansk æbletærte: 
Mørdej:
150 g koldt smør
4 dl hvedemel
½ dl flormelis
1 æg
½ spsk koldt vand

 
Fyld:
12 æbler
1 citron, saft af
50 g smør
4 spsk sukker
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær

 
Pynt:
æg, mælk og rørsukker til pensling
evt. flormelis som drys
evt. flødeskum til servering
*

 
Sådan laver du amerikansk æbletærte:
Mørdej:
Kom koldt smør, mel og flormelis i en foodprocessor, og kør dejen igennem til en mørdej.
Tilsæt æg og vand, og kør igen.
Pak dejen ind i film, og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.

 
Fyld:
Skræl og udkern æblerne, og skær dem i både.
Læg bådene i citronsaft, og bland godt.
Steg æblerne på en stor stegepande i smør, sukker og krydderier.
Hæld æblerne ud på et fad, og lad dem afkøle. 
Del mørdejen i 2 dele, den ene lidt større end den anden.
Strø mel på bordet, og rul den største del mørdej ud på bordet i en cirkel, som er ca 30 cm i diameter og ca ½ cm tyk.
Rul dejen over kagerullen, og læg den i en rund form.
Tryk forsigtigt langs kanten, og lad overskydende dej blive hængende.
Læg de stegte æbler i tærteformen.

 
Rul resten af dejen i en cirkel på 25 cm i diameter.
Pisk æg og mælk sammen, og pensl dejkanten i formen.
Læg det udrullede låg over.
Klem kanten sammen med fingrene, og fjern overskydende dej.
Pensl låget med æggeblandingen.
Drys rørsukker på.
Skær små snit, eller lav små huller i låget, og bag tærten nederst i ovnen på 180 °C i ca 35 minutter.
Drys evt. flormelis på kagen inden serveringen.
Servér gerne æbletærte med flødeskum til.

 
En æblekage er ikke bare en æblekage, de fås i flere typer og igen i et utal af varianter. 
Dette er en Æblekage type 4. Se Æblekage - hvad kan det være?

 
Find opskrifter og inspiration til gode madoplevelser og sæt mere smag på hverdagen.
Få nem og hurtig madlavning til hele familien eller se Mad til 1 når du er alene, Madplan til hele ugen og Tøm køleskabet til "restegilde" og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter.

På Kogebog.dk finder du flere tusinde herlige opskrifter og madartikler.

 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 8.943 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her