Logo

Baklava-ruller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Baklava-ruller 

 
Server baklava-ruller til en kop stærk kaffe. Eventuelt som en bid sødt til kaffen efter middagen i stedet for dessert. Baklava er meget sødt bagværk, der er udbredt i mange mellemøstlige nationer og lande på Balkan.
Arbejdstid: ca. 1 time. Afkøles, dej: ca. 2 timer. Bagetid: ca. 20 min. Svær at lave. Høj pris. Mængde: 20 stykker
 
# Ingredienser til Baklava-ruller:
fillo:
hvedemel (ca. )
1½ spsk olie
½ tsk salt

 
Fyld:
valnøddekerner
smør
sukker ()
1 tsk kanel
½ tsk stødt nellike
reven skal af 1/2 usprøjtet citron
Pensling: smør

 
Sirup:
honning ()
sukker ()
1 spsk citronsaft

 
* Sådan laves Baklava-ruller:
1. Bland hvedemel og salt og tilsæt olivenolien.
Tilsæt dernæst ca. vand lidt efter lidt. Ælt, til dejen er smidig og elastisk.

 
2. Del dejen i 8 lige store kugler.
Lad dem hvile et køligt sted ca. 1 time.

 
3. Rul hver kugle ud på et meldrysset bord.
Rul og træk med hænderne, til dejen er så tyndt udrullet som muligt.
Dejpladerne skal svare til størrelsen af bradepanden.

 
4. Læg dejpladerne oven på hinanden med fedtskyende papir imellem.
Læg et fugtigt klæde over og lad dem hvile ca. 1 time.
Sæt ovnen på 225 °C.

 
Fyld:
5. Rør smør og sukker sammen.
Tilsæt de hakkede valnøddekerner, kanel, stødt nellike og citronskal.

 
6. Smelt smørret til pensling.

 
7. Læg fillopladerne oven på hinanden to og to.
Pensl med smeltet smør imellem lagene.

 
8. Pensl de 4 dobbelte dejplader med det sidste smør og fordel valnøddefyldet i en stribe ned langs midten af hver plade.
Rul dem sammen om fyldet.

 
9. Bag baklava-rullerne midt i ovnen i ca. 20 minutter, til de er let gyldne.

 
Sirup:
10. Lad honning, sukker, vand og citronsaft koge sammen til en tyk lage.
Lad den køle lidt af.

 
11. Tag baklava-rullerne ud af ovnen og pensl dem med sukkerlagen, mens de stadig er varme.

 
12. Skær hver rulle i 5 stykker med en skarp kniv.
Lad dem køle af på en bagerist.

 
Tips: Dybfrosne filloplader fås i nogle supermarkeder. fillo kan evt. erstattes af butterdej, men så skal der kun pensles med halvt så meget smør.
I stedet for valnødder kan man bruge mandler eller pistacienøddekerner.
Holdbarhed: ca. 1 uge.

 
Se flere opskrifter med Kager 

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.548 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her