Logo

Cupcakes med nødder og nougatcreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Cupcakes med nødder og nougatcreme 

 

Fyldige kager med crunch og en rund og skøn smag fra ristede nødder - toppet med blød nougat og kaffecreme. En ny voksenfavorit.

Opskriften er let og gennemtestet. Til 12 cupcakes.

 

# Ingredienser

Kagedejen:

200 g smør

100 g valnødder, hasselnødder eller pekannødder, finthakkede

1 dl piskefløde

3 æg

100 g brun farin

75 g rørsukker

150 g hvedemel

1 tsk bagepulver

1 tsk salt

 

Topping:

200 g blød nougat, i tern

1 dl stærk kaffe eller cognac

250 g mascarpone (italiensk flødeost)

 

Drys:

Kakaonips, knuste kaffebønner, kakaopulver.

*

 

Sådan gør du

1. Tænd ovnen på 200 °C/185 °C varmluft.

2. Smelt smør og valnødder sammen i en kasserolle over middel varme, indtil nødderne er gyldne.

3. Hæld blandingen i en skål, og rør piskefløden i.

Pisk æggene luftige med sukker og brun farin i ca. 3-4 minutter, til massen er lys og luftig.

4. Bland mel, bagepulver og salt i en skål.

Rør det i æggemassen skiftevis med flødeblandingen, til dejen er glat og ensartet.

5. Hæld dejen i 12 muffin/cupcakeforme, og bag dem i ca 20 minutter, til de er faste og gyldne.

6. Lad kagerne køle lidt, og forbered imens toppingen.

7. Smelt nougat og kaffe sammen i en kasserolle over meget lav varme.

Hæld massen i en skål, og sæt den på køl i ca. 30 minutter, til den er kølet ned.

8. Rør nougatblandingen og mascarpone sammen i en skål, og pisk det det til en tyk og luftig creme.

9. Pynt kagerne med toppingen og drys - server straks, eller opbevar kagerne på køl.

 

Tips: Pynt kagerne med smeltet, mørk chokolade i stedet for nougatcreme.

 

 

I weekenden er det tilladt at glemme kulhydrater, nytårsforsæt og motionsplaner. I stedet skal du tænde ovnen og bage en lækker kage til venner og familie. Det smager meget bedre end en løbetur.

Vil du se flere dejlige opskrifter med kager - se HER og cupcakes og muffins HER

Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter.



 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 382 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hindbærcupcake med lakridsfrostingSød og syndig kage, der kombinerer syren fra hindbærrene med den forførende lakridssmag,...
• Hindbærcupcake med lakridsfrostingSød og syndig kage, der kombinerer syren fra hindbærrene med den forførende lakridssmag,...
• Hindbærcupcake med lakridsfrostingSød og syndig kage, der kombinerer syren fra hindbærrene med den forførende lakridssmag,...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!