Logo

Hybensnitter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hybensnitter

 

Du finder stadig buske med vilde roser Rosa rugosa -langs de danske kyster, selvom de er uønskede af myndighederne, fordi de er invasive. Pluk både frugter og roser til disse vidunderlige små kager med sprød linsebund, hyben marmelade og glasur pyntet med tørrede hybenroser.

Arbejdstid: 1 time. Kogetid: 35 min. Bagetid: 18 min.

 

# Ingredienser til Hybensnitter:

Hybenmarmelade (eller 300 g færdigkøbt marmelade):

175 g rensede hyben

1½-2 dl vand

½ citron (øko)

¼ vaniljestang (eller vaniljesukker)

125 g syltesukker

 

Linsedej:

200 g hvedemel

100 g mandelmel

75 g flormelis

¼ tsk salt

150 g koldt smør

1 æg

 

Glasur:

200 g flormelis

2 spsk kogende vand

 

Pynt:

tørrede hybenroser (se tips) eller krymmel

*

 

Sådan laver du Hybensnitter:

Skyl de rensede hyben, og kom dem i en gryde med vand, fintrevet citronskal, citronsaft og den flækkede vaniljestang.

Lad dem simre under låg i 20 min.

Tag låget af, tilsæt sukker, og kog i ca. 10 min. mere.

Fjern evt. skum, og hæld marmeladen i en skål til afkøling.

 

Bland mel, mandelmel, flormelis og salt sammen, og hak det kolde smør i med et mørdejsjern eller i en foodprocessor.

Saml det hurtigt til en dej med det sammenpiskede æg.

Pak dejen ind i plastfilm, og lad den hvile i køleskabet i 1 times tid.

 

Rul dejen ud til en stor firkant (25x35 cm) mellem 2 stykker bagepapir.

Ret kanterne til, og del dejen på langs, så du har 2 stykker på 11 x 35 cm.

Læg dem på en bageplade med bagepapir, og prik dem med en gaffel.

Sæt dem i køleskabet.

 

Varm ovnen op til 200 °C, og bag dejstykkerne gyldne i ca. 18 min.

Smør marmeladen jævnt ud på den ene kagebund. og læg den anden ovenpå.

Tryk kagen let sammen.

Sigt flormelis over i en skål, og rør kogende vand i til passende konsistens.

Bred glasuren over kagen, og drys straks med tørrede hybenroser [se tips) eller krymmel.

Skær kagen i trekantede eller firkantede snitter, og op bevar dem i en kagedåse ved stuetemperatur.

 

TIPS: Sådan laver du tørrede hybenroser: Pluk kronbladene af 3-4 hybenroser, og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Sigt et ganske tyndt lag flormelis over dem (2-3 spsk), og sæt dem i ovnen ved 50 °C i 1-2 timer, til de er tørre. Eller stil dem blot et lunt, tørt sted i 12-24 timer. Opbevar i en lufttæt beholder.

 

TIPS: Sådan renser du hyben: Skyl frugterne i koldt vand, og vrid stilk og blomst af. Skær dem midt over (ækvator), og skrab frøene ud med en teske. Skyl, og dryp af. Brug gerne gummihandsker pga. "kløpulveret". Der bliver ca 375 g rensede hyben af 500 g hele hyben.

 

Kogebog.dk har mange dejlige kage-opskrifter Se kageopskrifter her

 

Hybensnitter

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.414 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her