Logo

Julekranse, fedtkogte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Julekranse, fedtkogte 

 
Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 40 min. Hviletid: 15 min. Kogetid: 3-4 min. pr. hold a 2-3 stk. Middelsvær at lave. Lav pris. Mængde: ca 40 stk.

 
# Ingredienser til Julekranse, fedtkogte:
60 g smør
125 g sukker (ca 1½ dl)
2 æg
reven skal af ½ usprøjtet citron
500 g hvedemel (8½ dl)
½ tsk salt
2 tsk bagepulver
1½ dl fløde
Til kogning:
¾ l olie eller 375 g raffinol
Endvidere:
4 spsk sukker
*
Sådan laves Julekranse, fedtkogte:
1. Rør smør og sukker hvidt.
Rør æggene i et ad gangen.
Tilsæt den revne citronskal.

 
2. Bland mel, salt og bagepulver.
Rør de tørre dele i dejen skiftevis med fløden. Ælt dejen blød og smidig.
Den skal netop slippe fingre og bord. Lad dejen hvile køligt et kvarters tid.

 
3. Rul dejen ud til en ½ cm tyk plade på et melet bord.
Udstik runde kager fx med et glas, diameteren skal være ca 6 cm.
Lav et hul midt i hver dej skive med en mindre udstikker, fx et fingerbøl.

 
4. Varm fedtstoffet op til 180 °C.
En franskbrødsterning på 1 cm skal blive gylden på 1 minut.
Er fedtstoffet for varmt, bliver kagerne mørke uden at være gennembagte.
Er det for koldt, suger de fedtstof og bliver klæge.

 
5. Kog 2-3 kager ad gangen i det varme fedtstof 3-4 min. og vend dem, når de er gyldenbrune på undersiden.

 
6. Tag kagerne op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Vend de varme kager i sukker og server dem varme eller lune.

 
Tips: Kog ikke for mange ad gangen, så daler temperaturen og kagerne suger fedtstof og bliver klæge.
Si evt. fedtstoffet og brug det igen.

 
Sådan laves fedtkogte Julekranse:


Julekranse, fedtkogte 
1. Rør smør og sukker hvidt.
Rør æggene i et ad gangen.
Tilsæt den revne citronskal.


Julekranse, fedtkogte 

2. Rør de tørre dele i dejen skiftevis med fløden.
Ælt dejen blød og smidig.
Den skal netop slippe fingre og bord.
Lad dejen hvile køligt et kvarters tid.


Julekranse, fedtkogte 

3. Rul dejen ud til en ½ cm tyk plade på et melet bord.
Udstik runde kager, fx med et glas, diameteren skal være ca 6 cm.
Lav et hul midt i hver dejskive.


Julekranse, fedtkogte 

4. Varm fedtstoffet op til 180 °C.
En brødsterning på 1 cm skal blive gylden på 1 minut.
Kog 2-3 kager ad gangen i 3-4 min.
Vend dem, når de er gyldenbrune på undersiden.


Julekranse, fedtkogte 

5. Tag kagerne op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.


Julekranse, fedtkogte 

6. Vend de varme kager i sukker.
Server dem varme eller lune.

 
Se alle de bedste opskrifter med Jul

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.877 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her