 
 
Linser er delikate til kaffe og te. De består af en sprød
skal af smørdej og et sødt cremefyld. Opskrifterne på lækre linser med cremet
fyld, finder du her
8 linser. Arbejdstid: ca 1 time. Hviletid: ca 1 time.
Koge-/bagetid: ca 25 min. Dejen er Fryseegnet.
 
# Ingredienser
Mørdej: 
125 g smør 
175 g hvedemel 
1-2 tsk sukker 
1 lille æg 
Cremefyld: 
½ stang vanilje 
5 dl sødmælk 
25 g sukker + lidt til drys 
5 æggeblommer 
25 g majsstivelse 
1 æg (til pensling) 
 
* Tilberedning
Mørdej: 
1. Skær koldt smør i mindre stykker og smuldr det med mel,
evt. i en foodprocessor. 
Kom sukker i og saml dejen med sammenpisket æg. 
Tryk dejen sammen uden at ælte den. 
Stil dejen i køleskabet i ½-1 time, før den skal rulles ud,
så den ikke bliver for hård. 
 
Creme med vanilje: 
2. Flæk vaniljestangen og kom kornene og den tomme
vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. 
Pisk det godt sammen. 
 
3. Kog cremen under omrøring ca 4 min. 
Si cremen over i en skål. 
Drys cremen med sukker, så den ikke trækker skind. 
Sæt den i køleskabet. 
Linser: 
4. Rul mørdejen ud og stik 6-8 cirkler ud med en diameter på
12 cm 
(skær evt. rundt om en kagetallerken eller lille skål). 
Læg dejstykkerne i linseforme eller i hullerne i en
muffinpande. 
Kom 2-3 spsk kold creme i hver linse. 
Fold lidt af dejen ind over cremen og pensl kanten med
sammenpisket æg. 
Rul resten af dejen ud og stik 8 cirkler ud med en diameter
på 6 cm. 
Læg dem som låg på toppen af kagerne og tryk dem lidt til i
kanterne. 
Sæt kagerne i en 200 °C varm ovn og bag 5 min. 
 
5. Bag videre ca 15 min ved 175 °C, til kagerne er
gennembagte. 
Afkøl på bagerist. 
Opbevares tørt og køligt. Kan holde sig 2-3 dage. 
 
▶ Se flere gode opskrifter med Kager
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, 
 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.