Logo

Quinoa og abrikosmuffins

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Quinoa og abrikosmuffins

 

De lækre muffins er bagt med sunde frø og kerner og sødet med tørrede abrikoser. Nyd dem som mellemmåltid.

12 stk Arbejdstid: 25 min. Bage/kogetid: ca. 40 min.

 

# Ingredienser til Quinoa og abrikosmuffins:

175 g rød quinoa

3 spsk olie

et drys salt

250 g hvedemel

1½ tsk bagepulver

1 æg

1¾ dl mælk

100 g farin

15 tørrede abrikoser

lidt olie til formene

 

Drys: 1 dl græskarkerner

*

 

Sådan laver du Quinoa og abrikosmuffins:

Kog quinoaen i 2 dl vand i ca. 12 min.

Rør olien i sammen med salt.

Bland mel og bagepulver, og drys mel-blandingen i quinoaen.

Pisk æg og mælk sammen, og rør det i dejen sammen med farin og hakkede abrikoser.

 

Pensl 12 muffinforme med olie eller for dem med papirforme.

Fordel dejen i formene, og drys med græskarkerner.

Bag kagerne i ca 30 min ved 175 °C, til de er gennembagte.

Afkøl på en rist.

 

TIPS: Quinoa hører til gåsefodsfamilien, der også omfatter rødbeder, sølvbeder og spinat. Det er quinoaplantens frø, som bruges. De er glutenfri og har et højt proteinindhold.

 

LexABC: En muffin er portionsbagværk baseret på bagepulver, og forekommer i såvel søde udgaver såvel som brødvarianter. Dejen påminder om sandkagedej og kan smagsgives på samme måde. Vaniljesukker, kakao, nødder, citronaroma eller blåbær er almindelige smagsgivere.

 

Her finder du flere opskrifter på dejlige muffins. Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.

Giv opskriften din vurdering. ... Vælg hvor mange smileys opskriften skal have og klik knappen.

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 726 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kylling i stegeposePå den måde bevarer du masser af smag og saftighed i kyllingen. prøv at stege i stegepose...
• GulerodssalatDu kan lave den smukke salat rå eller med blancherede gulerødder, alt efter den udskæring...
• GrønsagsrisGrønsagsris er et mættende tilbehør, der passer til næsten alt okse- eller kalvekød
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!