Logo

Sarah Bernhardt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sarah Bernhardt 

 
Dessert Kage Bagværk Hjemmebag. Arbejdstid: 45 min. Bagetid, makroner: ca 15 min. Afkøles, fyld: ca 4 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Mængde: ca 20 stk.

 
# Ingredienser til Sarah Bernhardt
Makroner:
mandler ()
sukker (ca 1¼ dl)
1 knsp hjortetaksalt
2 æggehvider

 
Fyld:
2½ dl piskefløde
mørk chokolade

 
Pynt:
mørk chokolade
*
Sådan laves Sarah Bernhardt
Makroner:
1. Skold og smut mandlerne. Mal dem eller hak dem meget fint.
Bland dem med sukker og hjortetaksalt.

 
2. Sæt ovnen på 175 °C.

 
3. Pisk æggehviderne meget stive, det vil sige, at der skal piskes nogle min., efter at de er helt stive.

 
4. Bland mandelblandingen og æggehviderne.

 
5. Sprøjt eller sæt dejen på en smurt bageplade, eller på en plade beklædt med bagepapir.
Brug en sprøjtepose med 1½ cm rillet tylle eller brug et par teskeer.
Der skal være ca 20 i alt.

 
6. Bag makronerne ca 15 min. på ovnens midterste rille.
Lad makronerne afkøle utildækket på en bagerist.

 
Fyld:
7. Bræk chokoladen i mindre stykker.

 
8. Kom fløden i en gryde og giv den et opkog.

 
9. Smelt chokoladen i den varme fløde og kog blandingen, under omrøring, ca 5 min.

 
10. Tag cremen fra varmen og lad den stå køligt ca 4 timer, til den er stivnet.

 
11. Pisk den kolde creme luftig.
Tryk forsigtigt en fordybning i bunden af hver makron.
Top fyldet på makronerne, så de danner en spids. Glat med en kniv.
Stil kagerne køligt.

 
Pynt:
Bræk chokoladen i mindre stykker.
Smelt den i en skål over ikke for varmt vandbad.
Dyp kagerne i den smeltede chokolade og fordel den hurtigt, men ikke for tykt, med en kniv, så den dækker chokoladefyldet helt.
Sæt kagerne svalt, til de skal nydes.

 
Tips: Chokolademousse kan bruges som fyld, se fx Chokolademousse til kager og desserter, og Chokolademousse, enkel.
Kagerne kan dekoreres med kandiserede violer, der drysses på, før chokoladen er stivnet.

 
Opkaldt efter den franske skuespillerinde Sarah Bernhardt (1844-1923) [ˌsɑːbɑˈnɑː-] i forbindelse med hendes optræden i Danmark. Sarah havde international stjernestatus. Bl.a. kendt for titelrollerne i Kameliadamen og Hamlet. Turnerede i Europa, USA og Australien.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.441 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Drikke
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her