Logo

Tiramisu dessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tiramisu dessert 

 
Den meget elskede italienske efterret behøver ikke at være en kaloriebombe. Her serveres en magrere version. Smager er stadig vidunderlig
• Mascarpone indeholder meget kalcium.
• Desserten indeholder kun 11 g fedt pr. portion.
Forberedelse 25 min. Afkøling mindst 4 timer. 6 portioner
 
# Ingredienser:
13-15 Savonardi småkager
1-1½ dl stærk kold kaffe
2 æg
1 dl sukker
250 g mascarpone
250 g mager kvark
2 spsk cognac / brandy
kakao til pynt

 
* Tilberedning:
1. Læg kagerne i et ovnfast fad
og hæld den kolde kaffe over.
Kagerne skal blive helt gennemblødte
af væsken.

 
2. Skil æggene i blommer og hvider.
Pisk blommerne med sukkeret til en tyk, lys og
luftig creme over et knapt kogende vandbad.
Vend mascarpone, kvark og cognac i æggemassen.

 
3. Pisk æggehviderne til fast skum og vend det
forsigtigt i mascarpone-massen.
Fordel massen jævnt over kagerne

 
4. Dæk Tiramisuen til og stil den i køleskabet
i mindst fire timer.
Sigt rigeligt med kakao over lige før servering og
giv espresso kaffe til.

 
VARIATION
Hvis du ikke kan skaffe Savonardi-småkager
kan du bage din egen bund:
Pisk 2 æg og ½ dl sukker godt. Tilsæt 1 dl mel.
Bag ved 175 o i 30-40 min. Bunden skal være tør.
Del den i stænger og brug dem i opskriften.
I stedet for æg kan man anvende 1 dl hårdt pisket
fløde som vendes i mascarpone-massen inden den
fordeles over kagerne.

 
Tiramisu dessert:
Pr. portion: Energi: Kcal 267 = kJ 1121
Kulhydrat 28 g Protein 14 g Fedt 11 g (37%) Fibre 0 g

 
Tips:

 
Tiramisu dessert 
Vil du lave Tiramisu kager:
Rør 4 blade smeltet husblas i mascarpone-massen.
Fordel massen over kagerne og afkøl.
Drys med kakao og skær i tern.


Tiramisu dessert 

Lad kagerne trække i appelsinsaft.
Bland ½ dl appelsinsaft, halve jordbær og
appelsinstykker i mascarpone-massen.
Fordel over kagerne og afkøl.

INFO: Mascarpone er en mild, cremet friskost af cremefraiche og fløde, der koaguleres med fx citronsyre og evt tilsættes kærnemælk. Efter koaguleringen fjernes vallen uden presning eller lagring. Mascarpone er mælkehvid og har en fast, smørbar konsistens og undertoner af kokos i smagen.

 
Se alle de bedste opskrifter med Desserter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.245 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her