Logo

Artiskok - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Artiskok - info

Artiskok. Engelsk: Artichoke

 
Sæson: Dansk: juli-september. Import: hele året

 
Holdbarhed: 6-8 dage ved 4-6 °C

 
Anvendelse: Skylles. Stilk og nederste blade fjernes. Svind: ca 60%
Koges med citronbåde, salt og peberkorn. Hele artiskokker bliver mørke hvis ikke de er helt dækket af vand under kogningen. Hold dem derfor nede med en varmefast tallerken eller læg et vådt klæde øverst så de er dækket af vand.
Kogetid ca. 15-45 min - til bladene let kan trækkes fra. Vendes efter kogning med bunden op, så vandet kan løbe fra.

 
Frysning: Det er kun bunden, som er velegnet til frysning. Den skal blancheres 15-30 min. før frysning. For at undgå misfarvning kan der tilsættes citronsyre eller citronbåde til vandet. Efter optøning skal de kun koge 5 min.

 
Artiskokken har været kendt i Middelhavsområdet i mere end 2000 år. I 1500-tallet blev den introduceret til Frankrig, Holland og England og videre til America i 1800-tallet. I 1600-tallet var artiskokker forbeholdt mænd. Det var ikke tilladt for kvinder at spise artiskokker, fordi den blev betragtet som et elskovsmiddel og man mente at den forøgede deres seksuelle magt.
Artiskokken er en plante, hvor den lukkede blomsterstand høstes lige før blomstring. Det er de nederste dele af bladene og bunden, der spises. De meget små artiskokker, som kan spises hele er ikke så almindelige her i landet.

 
Artiskok - info
Sådan skærer du artiskokhjerter ud

 
Opskrifter med artiskok

 
Tilbage til Råvarer.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.755 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her