Logo

Asparges tilberedning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Asparges tilberedning 

 
Det er en ubeskrivelig nydelse at spise friske asparges, som serveres sammen med en lille skive smeltende smør. Se hvordan her
• Tidligere brugtes asparges som naturlægemiddel. I dag er det en kaloriefattig grønsag, som er en fornem delikatesse.


Asparges tilberedning 

1. Det er vigtigt at skylle aspargesene, både den hvide og den grønne, hvis du vil koge en fond (grønsagsbouillon) på skallerne.
Efter skrælningen skal de ikke skylles mere.


Asparges tilberedning 

2. Skræl hele den hvide asparges.
Begynd ca. 1 cm nedenfor knoppen, tyndt i begyndelsen og tykkere mod enden.
Skær den træede nederste del af, 2-3 cm.

 
Grønne asparges skrælles ikke.
Skær den træede nederste del af, 2-3 cm.


Asparges tilberedning 

3. Bundt portionsvis stænger som er lige tykke, og bind dem sammen. Man beregner 250 g som tilbehør og ca. 500 g som hovedret pr. person.


Asparges tilberedning 

4. Læg bundterne i en gryde med kogende letsaltet vand. Læg et par citronskiver i, samt lidt smør eller margarine og et nip sukker.


Asparges tilberedning 

5. Kog aspargesene med forsigtighed – ikke for længe, men heller ikke for kort tid.
Hvide asparges skal koge, alt efter tykkelse, 10-15 min og grønne asparges, 2-4 min.
Asparges kan også grilles fx med bacon eller skinke, eller brug dem rå til snacks og salater.


Asparges tilberedning 

6. De bedste asparges kommer direkte fra marken, desværre har ikke alle mulighed for at plukke eller købe dem direkte fra avleren.
For at kunne bedømme aspargesene i butikken, kan man fremfor alt bemærke to ting:
Frisk, saftig snitflade og en klingende lyd, når man forsigtigt slår stængerne mod hinanden, er et godt tegn.

 
Friske asparges smager uden tvivl bedst.
Hvis man er nødt til at opbevare aspargesene en tid inden tilberedningen, så pak de uskrællede asparges ind i et fugtigt klæde, men lad knopperne være fri.
Opbevar dem i køleskabet.

 
Se alle de bedste tips og gode råd her: Info

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.888 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Oksekoed
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her